Så blev det lördag igen! Vad ska vi hitta på i dag? Barnen vill ha burgare och de vuxna vill ha en mör stek. Inga problem, i kväll blir alla glada när vi svänger ihop burgare med skivor av perfekt stekt rumpstek. De klassiska burgartillbehören har vi bytt ut mot stekt portabello, karamelliserad lök, rucola och en krämig pepparaioli. Vi serverar våra spännande burgare med hemlagade pommes, perfekta att dippa i pepparaiolin!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75 g
Portabello
2 g
Grovmalen svartpeppar
2 st
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
500 g
Potatis
300 g
Rumpstek
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
40 g
Rucola
1 st
Rödlök
80 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
¼ tsk
Salt till kött
½ tsk
Salt till potatis
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till svamp
½ tsk
Socker till karamelliserad lök
¼ tsk
Salt till karamelliserad lök
2 msk
Vatten till karamelliserad lök
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt.
Skär (oskalad) potatis i 1 cm tunna pommes, placera på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, tills mjuka.
Under tiden, skär svamp i tunna skivor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek svamp i 3–4 min, tills brynt.
Krydda med salt och en nypa peppar och lägg över till en skål.
Skär lök i tunna skivor.
Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme. Tillsätt en skvätt olivolja vid behov.
Stek lök i 5–6 min, tills mjuk.
Tillsätt balsamvinäger, socker, salt och vatten. Stek i 3–5 min, tills karamelliserad. Lägg över till en skål.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt.
Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.
Under tiden, krossa grovmalen peppar i en mortel, eller direkt i påsen med en kavel.
Blanda grovmalen peppar och aioli i en liten skål.
Skölj rucola.
Dela briochebröd på mitten, placera dem direkt på ugnsgallret och värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.
Skär kött i tunna skivor.
Bre lite pepparaioli på bröd.
Toppa bröd med kött, svamp, karamelliserad lök och rucola.
Lägg upp burgare, pommes och resterande pepparaioli på tallrikar.