Amerikansk steak-burgare och pepparaioli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Amerikansk steak-burgare och pepparaioli

Amerikansk steak-burgare och pepparaioli

med stekt portabello och spröda pommes

Så blev det lördag igen! Vad ska vi hitta på i dag? Barnen vill ha burgare och de vuxna vill ha en mör stek. Inga problem, i kväll blir alla glada när vi svänger ihop burgare med skivor av perfekt stekt rumpstek. De klassiska burgartillbehören har vi bytt ut mot stekt portabello, karamelliserad lök, rucola och en krämig pepparaioli. Vi serverar våra spännande burgare med hemlagade pommes, perfekta att dippa i pepparaiolin!

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete
Sulfiter
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

75 g

Portabello

2 g

Grovmalen svartpeppar

2 st

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

500 g

Potatis

300 g

Rumpstek

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

40 g

Rucola

1 st

Rödlök

80 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

½ tsk

Salt till potatis

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till svamp

½ tsk

Socker till karamelliserad lök

¼ tsk

Salt till karamelliserad lök

2 msk

Vatten till karamelliserad lök

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)6228 kJ
Energi (kcal)1488 kcal
Fett44.6 g
varav mättat6.6 g
Kolhydrater98.1 g
varav socker16.9 g
Protein45.5 g
Salt5.4 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt.

Skär (oskalad) potatis i 1 cm tunna pommes, placera på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, tills mjuka.

Stek svamp
2

Under tiden, skär svamp i tunna skivor.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek svamp i 3–4 min, tills brynt.

Krydda med salt och en nypa peppar och lägg över till en skål.

Karamellisera lök
3

Skär lök i tunna skivor.

Hetta upp samma stekpanna på medelhög värme. Tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Stek lök i 5–6 min, tills mjuk.

Tillsätt balsamvinäger, socker, salt och vatten. Stek i 3–5 min, tills karamelliserad. Lägg över till en skål.

Stek rumpstek
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt.

Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

Värm bröd
5

Under tiden, krossa grovmalen peppar i en mortel, eller direkt i påsen med en kavel.

Blanda grovmalen peppar och aioli i en liten skål.

Skölj rucola.

Dela briochebröd på mitten, placera dem direkt på ugnsgallret och värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

Servera
6

Skär kött i tunna skivor.

Bre lite pepparaioli på bröd.

Toppa bröd med kött, svamp, karamelliserad lök och rucola.

Lägg upp burgare, pommes och resterande pepparaioli på tallrikar.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image