Amerikanska blandfärs-tacos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Amerikanska blandfärs-tacos

Amerikanska blandfärs-tacos

med kryddig BBQ-sås och krämig coleslaw

Är ni en familj som älskar tacos? Då är det kanske på tiden att ni provar en ny variant. Det hjälper vi gärna med, vi har nämligen skapat ett fantastiskt recept med inspiration från amerikansk matlagningskonst. Vi bygger våra tacos med mjuka tortillas, cajunkryddad blandfärs, spicy BBQ-sås, coleslaw med aioli och lime, hackade tomater och picklad rödlök.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Sulfiter
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

8

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

250

Blandfärs

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

2.5

Tex-Mex

1

Morot

60

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

1

Rödlök

½

Lime

150

Förskuren spetskål

1

Tomat

20

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

½

Socker (steg 1)

¼

Salt (steg 1)

½

Salt (steg 3)

¼

Salt (steg 5)

2

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)817 kcal
Energi (kJ)3417 kJ
Fett39.8 g
varav mättat13.3 g
Kolhydrater75 g
varav socker19.1 g
Protein33 g
Salt16.4 g

Köksredskap

Rivjärn
Stekpanna

Instruktioner

Pickla rödlök
1

Värm upp ugnen till 220°C/200°C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Finhacka rödlök.

Skär lime [½ st, 2P] i klyftor.

Blanda rödlök, limejuice [1/2 msk I 1 msk], socker [1/2 tsk I 1 tsk] och salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en medelstor skål.

Ställ åt sidan tills servering. 

Förbered grönsaker
2

Riv morot (oskalad) grovt.

Tärna tomat i 1 cm stora bitar. 

Stek blandfärs
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek blandfärs och Ay Cajun-ba i 3-4 min, eller tills den börjar bli brynt.

Tillsätt morot och salt [1/2 tsk I 1 tsk], och stek i ytterligare 1 min. 

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.

Värm tortillas
4

Under tiden, värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.

Förbered coleslaw
5

Blanda aioli [1/2 paket, 2P] och juice från resterende limeklyftor i en medelstor skål. Rör i kål och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Blanda BBQ-sås, Tex-Mex [1/2 paket, 2P] och vatten [2 msk | 4 msk] i en liten skål.

Servera
6

Fyll tortillas med blandfärs, BBQ-sås, coleslaw, tomat och picklad rödlök.