Är ni en familj som älskar tacos? Då är det kanske på tiden att ni provar en ny variant. Det hjälper vi gärna med, vi har nämligen skapat ett fantastiskt recept med inspiration från amerikansk matlagningskonst. Vi bygger våra tacos med mjuka tortillas, cajunkryddad blandfärs, spicy BBQ-sås, coleslaw med aioli och lime, hackade tomater och picklad rödlök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
8
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
250
Blandfärs
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
2.5
Tex-Mex
1
Morot
60
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
1
Rödlök
½
Lime
150
Förskuren spetskål
1
Tomat
20
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
½
Socker (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
½
Salt (steg 3)
¼
Salt (steg 5)
2
Vatten (steg 5)
Värm upp ugnen till 220°C/200°C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Finhacka rödlök.
Skär lime [½ st, 2P] i klyftor.
Blanda rödlök, limejuice [1/2 msk I 1 msk], socker [1/2 tsk I 1 tsk] och salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en medelstor skål.
Ställ åt sidan tills servering.
Riv morot (oskalad) grovt.
Tärna tomat i 1 cm stora bitar.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek blandfärs och Ay Cajun-ba i 3-4 min, eller tills den börjar bli brynt.
Tillsätt morot och salt [1/2 tsk I 1 tsk], och stek i ytterligare 1 min.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Under tiden, värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.
Blanda aioli [1/2 paket, 2P] och juice från resterende limeklyftor i en medelstor skål. Rör i kål och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Blanda BBQ-sås, Tex-Mex [1/2 paket, 2P] och vatten [2 msk | 4 msk] i en liten skål.
Fyll tortillas med blandfärs, BBQ-sås, coleslaw, tomat och picklad rödlök.