Är ni en familj som älskar tacos? Då är det kanske på tiden att ni provar en ny variant. Det hjälper vi gärna med, vi har nämligen skapat ett fantastiskt recept med inspiration från amerikansk matlagningskonst. Vi bygger våra tacos med mjuka tortillas, cajunkryddad blandfärs, spicy BBQ-sås, coleslaw med aioli och lime, tomater och picklad rödlök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Blandfärs
1 st
Lime
1 st
Tomat
60 g
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)
150 g
Förskuren spetskål
2.5 g
Tex-Mex
20 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1 st
Rödlök
1 st
Morot
½ tsk
Socker till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
½ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till slaw
2 msk
Vatten till sås
Värm upp ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Finhacka rödlök.
Skär lime i klyftor.
Blanda rödlök, limesaft, socker och salt i en medelstor skål.
Ställ åt sidan tills servering.
Riv morot (oskalad) grovt.
Grovhacka tomat.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek blandfärs och Ay Cajun-ba i 4–5 min, eller tills brynt.
Tillsätt morot och salt, och stek i ytterligare 1 min.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Under tiden, värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Blanda aioli och saft från resterende limeklyftor i en medelstor skål. Rör i spetskål och salt.
Blanda BBQ-sås, Tex-Mex och vatten i en liten skål.
Fyll tortillas med blandfärs, BBQ-sås, coleslaw, tomat och picklad rödlök.