Fiskar du efter ett nytt sätt att tillaga sej? Då har vi helt rätt recept till dig - med denna smakrika marinad får sejen en härlig fräschör tack vare apelsin och ett trevligt sting av senap. Genast har du en riktig festmåltid. Och om vi säger att sejen serveras tillsammans med lent, smörigt potatismos fullpackat med smak och en frisk grönsallad har vi dig på kroken, inte sant?
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Tomat
500
Potatis
Gråsej
4
Grönsaksbuljong
90
Sallad
25
Senap
(Innehåller Senap)
1
Kruspersilja
1
Apelsin
20
Solroskärnor
¼
Salt
2
Mjölk
Smör
½
Vatten
Sätt ugnen på 200°C varmluftsfunktion. Koka upp lättsaltat vatten* i en medelstor kastrull. Kvarta potatisen. Tillsätt bitarna till kastrullen och koka i 10-15 min, eller tills de är mjuka. Häll av vattnet och lägg tillbaka i kastrullen. Tillsätt mjölk*, smör* och salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] och mosa till ett slätt mos.
Grovhacka persilja och blanda ner hälften i potatismoset. Skiva gemsallad [1/2 st, 2 pers] tunt. Skär tomat i 1 cm stora bitar.
Dela apelsinen och pressa dess juice [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers] i en skål. Blanda apelsinjuicen med senap, vatten* (se ingredienslistan), grönsaksbuljong, en nypa salt* och peppar* till en apelsinmarinad.
Placera gråsejen i en ugnsform, häll över apelsinmarinaden och lägg en klick smör* ovanpå. Tillaga i ugnen i 10-12 min. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt.
Blanda gemsallad, tomater och solrosfrön i en skål. Ringla över en skvätt olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*.
Lägg upp potatismos, apelsinmarinerad gråsej och sallad på varsin tallrik. Ringla över den återstående marinaden från ugnsformen. Garnera med persilja, och middagen är serverad.