Asiatiskinspirerade öringbiffar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatiskinspirerade öringbiffar

Asiatiskinspirerade öringbiffar

med nudlar och stekta grönsaker

Visst ska vi ha fisk! Vi vågar nästan lova att hela familjen kommer att älska dessa underbart goda biffar på öring som får oemotståndlig smak av en massa härliga ingredienser. Den finhackade fisken blandar vi med panko, ägg, limesaft och chiliflakes och formar till biffar som vi steker gyllenbruna medan vi kokar nudlar som får sällskap av stekta grönsaker, soja och honung- och ingefärsdressing. Vi serverar nudlar och fisk med färsk koriander.

Taggar:
Laga mig först
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Fisk
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Lime

1 st

Rödlök

2 st

Morot

1 portionspåse

Koriander

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

150 g

Udonnudlar

(Innehåller Gluten, Vete)

250 g

Öring

(Innehåller Fisk)

50 g

Honung- & ingefärsdressing

(Innehåller Senap)

½ g

Chiliflakes

75 g

Rödkål, förskuren

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Smör (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 5)

1 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3278 kJ
Energi (kcal)783 kcal
Fett30.2 g
varav mättat6.4 g
Kolhydrater85.3 g
varav socker17.2 g
Protein41 g
Salt5.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Skär morot (oskalad) i stavar.

Skär rödlök i tunna skivor.

Finhacka koriander.

Torka av fisk med hushållspapper, ta bort skinnet och finhacka den.

TIPS: Ju mindre bitar du hackar fisken i, desto bättre – då blir den lättare att blanda med övriga ingredienser.

Forma fiskbiffar
2

Blanda fisk, panko, ägg [1 st | 2 st], en skvätt limesaft, en nypa chiliflakes [1/2 paket, 2P], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar i en stor skål.

Pressa ihop smeten och forma till 2 biffar per person med händerna, ca 3–4 cm tjocka.

TIPS: Gör inte biffarna för tunna, då håller inte smeten ihop.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek fiskbiffar
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme.

Tillsätt smör [1 msk | 2 msk] och fiskbiffar och stek på ena sidan i 2–3 min.

Vänd fiskbiffar och stek i ytterligare 2–3 min, tills gyllene och genomstekta. Tillsätt mer smör vid behov.

Ställ åt sidan täckta med folie.

Koka nudlar
4

Under tiden, koka nudlar i 1–2 min, eller tills mjuka.

Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten [1/2 dl | 1 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Stek grönsaker
5

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] på medelhög värme i samma stekpanna (torka ur den först).

Stek rödlök och morot i 2–3 min.

Ta av pannan från värme och rör ner nudlar, honung- och ingefärsdressing, sojasås, nudelvatten, rödkål, resterande limesaft, salt [1/2 tsk | 1 tsk]  och peppar.

Servera
6

Servera nudlar och grönsaker i djupa tallrikar.

Toppa med fiskbiffar och garnera med koriander och resterande chiliflakes.