Ikväll blandar vi våra fullkornsnudlar i en ljuvlig sås med ingefärskryddad blandfärs, paprika, rödlök och sataysås. Vi toppar med rostad lök, koriander och chili, och så är maten färdig.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Blandfärs
150
Fullkornsnudlar
(Innehåller Vete, Gluten)
1
Koriander
1
Chiliflakes
100
Sataysås
(Innehåller Jordnötter, Soja, Gluten, Vete)
1
Vitlöksklyfta
5
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
½
Rostad lök
(Innehåller Gluten)
1
Paprika
1
Salladslök
1
Rödlök
½
Olivolja (steg 2)
½
Olivolja (steg 4)
½
Salt (steg 5)
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Koka nudlar i 1-2 min, eller tills mjuka.
När nudlar är färdiga, skopa upp nudelvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resterande vatten och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek blandfärs och Ginger Ninja i 4-5 min, eller tills brynt. Ställ åt sidan i en skål.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Skär paprika i 1 cm stora bitar.
Skär rödlök och salladslök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i samma stekpanna på medelhög värme.
Stek rödlök och paprika i 3-4 min, tills lätt mjuka.
Tillsätt salladslök, vitlök och hälften av chili flakes. Stek i ytterligare 1 min, tills väldoftande.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Sänk till medelvärme och rör i sataysås, blandfärs, salt [1/2 tsk I 1 tsk], nudlar och sparat nudelvatten i stekpannan.
Grovhacka koriander.
Lägg upp köttfärs och nudlar i skålar.
Toppa med rostad lök [1/2 paket, 2P], koriander och resterande chili flakes.