Asiatisk-inspirerad blandfärswok
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk-inspirerad blandfärswok

Asiatisk-inspirerad blandfärswok

med udonnudlar och champinjoner

Nudelwok är en riktig take away-klassiker, men det är också en rätt som går snabbt och enkelt att svänga ihop hemma. Vi använder udonnudlar, en japansk nudeltyp som är lite tjockare och gjord på vete, som bas. Vi steker svamp och morot med blandfärs och smaksätter med sojasås och asiatisk woksås innan vi rör i våra nudlar. Sedan toppar vi vår wokrätt med färsk salladslök och så är middagen serverad.

Taggar:
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Sulfiter
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Vitlöksklyfta

200 g

Champinjoner

1 st

Morot

1 st

Salladslök

150 g

Udonnudlar

(Innehåller Gluten, Vete)

250 g

Blandfärs

½ burk

Tomatpuré

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3232 kJ
Energi (kcal)772 kcal
Fett34.4 g
varav mättat12.9 g
Kolhydrater78.6 g
varav socker19.3 g
Protein36.2 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Grovhacka svamp.

Tärna morot (oskalad) i 1 cm stora bitar.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek svamp och morot i 3–4 min, eller tills svamp är brynt.

Krydda med en nypa salt och peppar.

 

Stek färs
2

Tillsätt färs till stekpannan och stek i 4–5 min, eller tills brynt.

Koka nudlar
3

Under tiden, koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.

Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten [1/2 dl | 1 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Laga sås
4

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2P] och vitlök till stekpannan och fräs i 1–2 min, tills väldoftande.

Tillsätt sparat kokvatten, sojasås [1/2 påse, 2P], asiatisk woksås och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Tillsätt nudlar
5

Rör ner nudlar i stekpannan med sås.

Skär salladslök i tunna diagonala skivor.

Servera
6

Lägg upp nudelwok i skålar.

Garnera med salladslök.