Nudelwok är en riktig take away-klassiker, men det är också en rätt som går snabbt och enkelt att svänga ihop hemma. Vi använder udonnudlar, en japansk nudeltyp som är lite tjockare och gjord på vete, som bas. Vi steker svamp och morot med blandfärs och smaksätter med sojasås och asiatisk woksås innan vi rör i våra nudlar. Sedan toppar vi vår wokrätt med färsk salladslök och så är middagen serverad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Vitlöksklyfta
200 g
Champinjoner
1 st
Morot
1 st
Salladslök
150 g
Udonnudlar
(Innehåller Gluten, Vete)
250 g
Blandfärs
½ burk
Tomatpuré
12.5 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
75 g
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
1 msk
Olivolja (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 4)
Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Grovhacka svamp.
Tärna morot (oskalad) i 1 cm stora bitar.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek svamp och morot i 3–4 min, eller tills svamp är brynt.
Krydda med en nypa salt och peppar.
Tillsätt färs till stekpannan och stek i 4–5 min, eller tills brynt.
Under tiden, koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka.
Precis innan nudlarna är färdiga, skopa upp kokvatten [1/2 dl | 1 dl] i en kopp.
Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.
TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Tillsätt tomatpuré [1/2 burk, 2P] och vitlök till stekpannan och fräs i 1–2 min, tills väldoftande.
Tillsätt sparat kokvatten, sojasås [1/2 påse, 2P], asiatisk woksås och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Rör ner nudlar i stekpannan med sås.
Skär salladslök i tunna diagonala skivor.
Lägg upp nudelwok i skålar.
Garnera med salladslök.