Mört fläskkött får fantastisk smak när det steks med vår egen kryddblandning med ingefära, som vi kallar Ginger Ninja. Vi steker även lök, vitlök och wokmix, och ger vår wok extra god smak av sriracha, sojasås och honung. Vi serverar vår asiatiska fläskwok med fluffigt ris och färsk salladslök.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Wokmix
300 g
Fläskkotlett hel
1 st
Vitlöksklyfta
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 st
Salladslök
1 st
Morot
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
150 g
Långkornigt vitt ris
25 g
Honung
20 g
Sriracha
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
½ msk
Vetemjöl (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 5 1/2 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, riv eller pressa vitlök fint.
Riv morot (oskalad).
Skär salladslök i tunna skivor.
Skär kött i strimlor på en separat skärbräda och blanda dem med vetemjöl [1/2 msk | 1 msk], salt och peppar i en skål.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött, Ginger Ninja, vitlök, wokmix och morot i 3-4 min, eller tills grönsakerna är lätt mjuka och köttet är genomstekt.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Blanda sojasås och sweet chilisås i en liten skål.
Sänkt till medelvärme och tillsätt såsen i stekpannan. Sjud i 1-2 min tills den har tjocknat.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp ris i skålar.
Toppa med fläskwok och salladslök.