Tacos för oftast tankarna till Mexiko, men kvällens variant bjuder på asiatiska smaker. Ikväll lagar vi nämligen underbara tacos med vegofärs stekt med morot, sweet chilisås, sojasås och ingefära, kålsallad med gurka och asiatisk majonnäs, picklad rödlök och knapriga jordnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
160 g
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
1 st
Gurka
150 g
Förskuren spetskål
½ st
Lime
2 st
Morot
½ st
Rödlök
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
40 g
Sweet chilisås
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
¼ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Socker (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 3)
1 msk
Vatten (steg 3)
Värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Skär lime [½ st, 2P] i klyftor.
Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor.
Blanda rödlök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös skvätt limejuice i en liten skål. Ställ åt sidan.
Tärna gurka i 1 cm stora bitar.
Blanda gurka, kål, asiatisk majonnäs och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i stor skål. Ställ åt sidan.
Riv morot (oskalad) grovt.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs, morot och Ginger Ninja i 4-5 min, eller tills brynt.
Rör i sweet chilisås, sojasås, en nypa salt och vatten [1 msk | 2 msk]. Sjud i 1-2 min, tills genomvarmt.
Under tiden, grovhacka jordnötter.
Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.
Fyll tortillabröd med kålsallad och vegofärs.
Garnera med picklad rödlök och strö över jordnötter.