I kväll frestar vi med en härlig rätt fullspäckad av asiatiska smaker. Vi bjuder på limebakad kolja som får smak av vår egen kryddblandning, Ginger Ninja, och serveras med fluffigt jasminris. Vi ugnsrostar också pak choi och ingefära och serverar denna lättlagade middag med en klick asiatisk majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Kolja
(Innehåller Fisk)
5 g
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
20 g
Asiatisk dressing
(Innehåller Soja, Gluten, Vete, Sesam)
150 g
Jasminris
1 st
Pak choi
½ st
Ingefära
1 st
Salladslök
1 g
Chiliflakes
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
1 st
Lime
½ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.
Riv ingefära [1/2 st, 2P] (oskalad) fint.
Halvera pak choi på längden.
Placera pak choi med skärsidan ner på en plåt med bakplåtspapper.
Strö över salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och ingefära [1 tsk | 2 tsk].
Ringla över olivolja.
Skär lime i tunna skivor.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och Ginger Ninja.
Placera den i en ugnsform med bakplåtspapper och bre med asiatisk dressing. Toppa med limeskivor.
Tillaga fisk och pak choi i ugnen i 12–15 min, eller tills fisk är genomstekt och pak choi mjuk.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.
Fyll en liten skål med ris och pressa så att den blir kompakt. Placera en tallrik ovanpå och vänd tillsammans så att riset blir formad som en kupa. Fortsätt med riset till resten av portionerna.
Lägg upp fisk och pak choi på tallrikarna.
Toppa fisk med salladslök, chiliflakes och sesamfrön och servera med en klick asiatisk majonnäs.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.