Ikväll serveras vi en vacker och krispig nudelsallad med morot, rädisa, pak choi och knapriga jordnötter. Salladen får spännande smak av honung och ingefärdressing, ponzudressing, mynta och koriander. Ett underbart tillbehör är portobello som steks med asiatisk woksås. Tittar vårsolen fram är denna rätt dessutom helt perfekt att ta med på picknick!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Portabello
1
Morot
½
Pak choi
1
Salladslök
1
Mynta & koriander
40
Jordnötter
75
Rädisor
150
Fullkornsnudlar
(Innehåller Vete, Gluten)
37.5
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
50
Honung- & ingefärsdressing
(Innehåller Senap)
15
Ponzudressing
(Innehåller Vete, Soja, Gluten, Sulfiter)
75
Rödkål, förskuren
1
Olivolja (steg 1)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Skär portobello i tjocka skivor. Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek svamp under omrörning i 6-7 min, eller tills gyllene. Krydda med en nypa salt* och peppar*.
Skär morot (oskalad) i ½ cm strimlor. Skär rädisor och pak choi [½ st, 2P ] i tunna skivor. Skiva salladslök tunt. Grovhacka jordnötter. Plocka och grovhacka myntablad. Grovhacka koriander.
Tillsätt nudlar till det kokande vattnet och koka i 1-2 min, eller tills de är mjuka. Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten. TIPS: Det kokande vattnet ska vara lika salt som havsvatten.
Ta stekpannan av värme och blanda asiatisk woksås [½ paket, 2P] med svampen.
Blanda nudlar, honung- och ingefärdressing, ponzudressing, en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Tillsätt alla grönsaker, jordnötter och örter (spara lite till garnering). Blanda försiktigt. TIPS: Servera örter vid sidan av om inte alla gillar dem.
Lägg upp nudelsallad i skålar. Toppa med glaserad portobello (se till att få med all sås). Garnera med resterande örter.