topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asiatisk nudelsallad

Asiatisk nudelsallad

med glaserad portobello och färska örter

Ikväll serveras vi en vacker och krispig nudelsallad med morot, rädisa, pak choi och knapriga jordnötter. Salladen får spännande smak av honung och ingefärdressing, ponzudressing, mynta och koriander. Ett underbart tillbehör är portobello som steks med asiatisk woksås. Tittar vårsolen fram är denna rätt dessutom helt perfekt att ta med på picknick!

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Gluten
Sulfiter
Sesam
Soja
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150

Portabello

1

Morot

½

Pak choi

1

Salladslök

1

Mynta & koriander

40

Jordnötter

75

Rädisor

150

Fullkornsnudlar

(Innehåller Vete, Gluten)

37.5

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

50

Honung- & ingefärsdressing

(Innehåller Senap)

15

Ponzudressing

(Innehåller Vete, Soja, Gluten, Sulfiter)

75

Rödkål, förskuren

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)454 kcal
Energi (kJ)1899 kJ
Fett9.85 g
varav mättat2.6 g
Kolhydrater75.88 g
varav socker19.5 g
Protein13.84 g
Salt2.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Stek svamp
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Skär portobello i tjocka skivor. Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek svamp under omrörning i 6-7 min, eller tills gyllene. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Förbered råvaror
2

Skär morot (oskalad) i ½ cm strimlor. Skär rädisor och pak choi [½ st, 2P ] i tunna skivor. Skiva salladslök tunt. Grovhacka jordnötter. Plocka och grovhacka myntablad. Grovhacka koriander.

Koka nudlar
3

Tillsätt nudlar till det kokande vattnet och koka i 1-2 min, eller tills de är mjuka. Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten. TIPS: Det kokande vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Tillsätt asiatisk woksås
4

Ta stekpannan av värme och blanda asiatisk woksås [½ paket, 2P] med svampen.

Blanda sallad
5

Blanda nudlar, honung- och ingefärdressing, ponzudressing, en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Tillsätt alla grönsaker, jordnötter och örter (spara lite till garnering). Blanda försiktigt. TIPS: Servera örter vid sidan av om inte alla gillar dem.

Servera
6

Lägg upp nudelsallad i skålar. Toppa med glaserad portobello (se till att få med all sås). Garnera med resterande örter.