Sätt tänderna i dessa smaskiga, asiatiska kycklingspett och låt alla sinnen väckas till liv. Den asiatiska marinaden fullpackad med djupa smaker är alla livsnjutares dröm, och nudlar, rostad blomkål, morot och koriander tar rätten till nya höjder, och får både liten och stor att be om mer.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
10
Sesamfrön
50
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
Kycklingbröstfilé
120
Nudlar
½
Ingefära
1
Vitlöksklyfta
½
Röd chili
1
Rödlök
225
Blomkål
1
Morot
1
Koriander
1
Olivolja
3
Socker
1
Vatten
Sätt ugnen på 200°C. Blötlägg träspetten i vatten. Koka upp välsaltat vatten* i en kastrull. Skiva rödlök tunt. Dela blomkål i små buketter. Skala och skär morot i 1 cm breda slantar. Skala och riv ingefära och vitlök. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2 pers]. Skär kycklingfilé i långa strimlor och placera dem i en skål.
Blanda ingefära, vitlök, chili (stark!), olivolja*, socker*, sojasås och sesamfrön till en marinad i en skål. Häll över hälften av marinaden till skålen med kycklingstrimlorna. Låt kycklingen marineras i ett par minuter. VIKTIGT: Om du eller barnen inte är så glada för stark mat går det utmärkt att strö chili över rätten istället för att använda i marinaden.
Trä sedan kycklingstrimlorna på grillspetten och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Placera blomkål och morotsbitarna på ytterligare en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja*. Tillaga kycklingspetten och grönsakerna i ugnen tills gyllene, 10-12 min. Vänd dessa halvvägs så de blir jämnt tillagade. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Lägg i nudlarna i kastrullen med kokande vatten och låt dem koka i 7-8 min. Häll av vattnet och ställ åt sidan. VIKTIGT: Se till att du inte använder hela nudelpaketet på en gång, för annars kommer du ha nudlar upp till taket.
Hetta upp en skvätt olja* i en kastrull på medelvärme. Fräs rödlök i 7-8 min. Tillsätt resterande marinaden och vatten* (se ingredienslistan). Koka upp och rör sedan i nudlarna, blomkålen och morotsbitarna. Värm upp dem under omrörning i 1-2 min.
Fördela nudlarna mellan era tallrikar och toppa med asiatiska kycklingspett. Garnera med korianderblad, och hugg in.