Ikväll håller vi fest och vi lockar med en ytterst delikat och innovativ sammansättning. Sprött ankbröst har huvudrollen, och tillredning och birollerna bjuder på spännande överraskningar. Vi börjar med att steka ankbröst, sen glacerar vi dem med asiatisk dressing, och så får de en extra omgång i ugnen. Vackra tillbehör med sting är ingefär- och vitlöksris och sojastekt kinesisk broccoli, morot och cashewnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Jasminris
1
Vitlöksklyfta
½
Ingefära
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1
Morot
200
Kinesisk broccoli
40
Cashewnötter
20
Asiatisk dressing
(Innehåller Soja, Gluten, Vete, Sesam)
½
Röd chili
1
Mynta & koriander
1
Ekologisk lime
280
Ankbröst, sous vide
3
Vatten (steg 1)
Smör (steg 1)
1.5
Olivolja (steg 4)
¼
Salt (steg 1)
Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft. Riv ingefära [1/2 st, 2P] och vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* och lite smör* i en kastrull på medelvärme. Fräs vitlök och ingefära i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [3 dl I 6 dl] och en nypa salt* [1/4 tsp I 1/2 tsp] till kastrullen och koka upp. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Placera ankbröst med skinnsidan neråt i en kall stekpanna. Hetta nu upp pannan på medelvärme och stek tills skinnet är krispigt, ca 10 min. Detta gör så att fettet smälter och rinner av. Skär morot (oskalad) i kvartar på längden, och sen i tunna stavar. Ansa kinesisk broccoli, och skär i 3-4 cm stora buketter. Grovhacka cashewnötter.
Bryn ankbröst på alla sidor i 30 sekunder. Gör en 'båt' av folie och häll i asiatisk dressing. Placera ankbröst i 'foliebåten' med skinnsidan upp. Överför till en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen tills ankbrösten är uppvärmda, 4-5 min. Överför till en tallrik, täck med folie och låt vila i 5 min. TIPS: Undvik att få asiatisk dressing på skinnsidan så behåller du det krispigare.
Halvera, kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P]. Riv limezest och skär lime i kvartar. Finhacka mynta och koriander. Blanda chili, limezest, mynta, koriander, olivolja* [1,5 msk | 3 msk] och limejuice från 1-2 limeklyftor.
Hetta upp samma panna som du stekte ankan i på medelhög värme. Stek kinesisk broccoli, morot och cashewnötter i 3-4 min. Rör sedan i sojasås.
Skär ankbröst i skivor. Lägg upp vitlöksris, ankbröst och grönsaker på tallrikarna. Servera med örtolja och resterande sås från 'foliebåten'.