.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
125
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1.5
Aubergine
1
Vitlöksklyfta
3
Tex-Mex
40
Finriven ost
1
Röd paprika
100
Spenat
½
Citron
2
Rosmarin
450
Sötpotatis
1.33
Smör (steg 4)
Sätt ugnen på 200ᵒC. Riv parmesan. Pressa vitlök. Skär aubergine i 1 cm tjocka halvmånar. Placera aubergine på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Häll över en skvätt olja* och krydda med salt* och peppar*. Blanda 2 msk olivolja* per person, Hello Mexico kryddmix, vitlök, salt* och peppar* till en marinad. Häll marinaden över aubergineskivorna. Toppa med parmesan. Gratinera i ugnen tills möra, 15-20 min.
Skala sötpotatis och skär i 2 cm stora bitar. Placera sötpotatisen i en kastrull, täck dem med vatten och koka upp. Låt koka i ca 10 min.
Finhacka rosmarinblad. Skär paprikan i 1 cm stora bitar och skär den andra halvan i tunna skivor.
Häll av vattnet från sötpotatisen. Mosa grovt med hjälp av en potatismosare. Blanda i paprikabitarna, smör* och halva rosmarinen. Krydda med salt* och peppar*. TIPS: Häll i en skvätt mjölk eller matlagningsgrädde om du tycker om extra krämigt mos.
Finriv citronens yttre skal. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna. Lägg i spenaten och låt den slokna under omrörning. Tillsätt sedan matlagningsgrädde och citronzest. Värm upp såsen i 3-4 min.TIPS: Häll i en extra skvätt matlagningsgrädde om du vill ha mer sås.
Lägg upp sötpotatismoset på era tallrikar. Servera spenatröra och paprikaskivorna vid sidan av. Toppa med den gratinerade auberginen, strö över rosmarin och häll över en lite skvätt olivolja*.