topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aubergine au gratin

Aubergine au gratin

med sötpotatismos och krämig spenatröra

.

Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

125

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1.5

Aubergine

1

Vitlöksklyfta

3

Tex-Mex

40

Finriven ost

1

Röd paprika

100

Spenat

½

Citron

2

Rosmarin

450

Sötpotatis

Ingår inte i din leverans

1.33

Smör (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)74 kcal
Energi (kJ)310 kJ
Fett8.32 g
varav mättat5.4 g
Kolhydrater0.06 g
varav socker0.1 g
Protein0.07 g
Salt0 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200ᵒC. Riv parmesan. Pressa vitlök. Skär aubergine i 1 cm tjocka halvmånar. Placera aubergine på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. Häll över en skvätt olja* och krydda med salt* och peppar*. Blanda 2 msk olivolja* per person, Hello Mexico kryddmix, vitlök, salt* och peppar* till en marinad. Häll marinaden över aubergineskivorna. Toppa med parmesan. Gratinera i ugnen tills möra, 15-20 min.

2

Skala sötpotatis och skär i 2 cm stora bitar. Placera sötpotatisen i en kastrull, täck dem med vatten och koka upp. Låt koka i ca 10 min.

3

Finhacka rosmarinblad. Skär paprikan i 1 cm stora bitar och skär den andra halvan i tunna skivor.

4

Häll av vattnet från sötpotatisen. Mosa grovt med hjälp av en potatismosare. Blanda i paprikabitarna, smör* och halva rosmarinen. Krydda med salt* och peppar*TIPS: Häll i en skvätt mjölk eller matlagningsgrädde om du tycker om extra krämigt mos.

5

Finriv citronens yttre skal. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna. Lägg i spenaten och låt den slokna under omrörning. Tillsätt sedan matlagningsgrädde och citronzest. Värm upp såsen i 3-4 min.TIPS: Häll i en extra skvätt matlagningsgrädde om du vill ha mer sås.

6

Lägg upp sötpotatismoset på era tallrikar. Servera spenatröra och paprikaskivorna vid sidan av. Toppa med den gratinerade auberginen, strö över rosmarin och häll över en lite skvätt olivolja*.