Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Ikväll lagar vi en härlig gryta med rostad aubergine, lök, ingefära, tomat, kokosmjölk och lime. Grytan får fantastisk smak av att kryddas med Tikka Masala sås och vår färdiga kryddblandning Milda Mahal. Vi serverar vår tikka masala med gyllene ingefärsris och svalkande gurk- och myntaraita.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Aubergine
1
Tomatpuré
30
Tikka masala
150
Basmatiris
5
Ginger Ninja
(Innehåller Senap, Ägg)
1
Mynta
1
Gurka
4
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
1
Lök
125
Kokosmjölk
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
½
Lime
4
Milda Mahal
1
Vitlöksklyfta
½
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
¼
Salt (steg 2)
1
Olivolja (steg 4)
¼
Salt (steg 4)
½
Vatten (steg 4)
¼
Socker (steg 4)
½
Salt (steg 5)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris, hälften av Ginger Ninja och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, tärna aubergine i 2 cm stora bitar och placera den på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills mjuk och lätt brynt.
Under tiden, skär lök i tunna skivor.
Skär lime [½ st, 2P] i klyftor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Plocka och grovhacka myntablad.
Tärna gurka i 1 cm stora bitar.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek lök i 2-3 min, tills mjuk.
Tillsätt vitlök, Milda Mahal, resterande Ginger Ninja och grönsaksbuljong, och stek i ytterligare 1 min.
Rör i tomatpuré, tikka masala, vatten [1/2 dl | 1dl], kokosmjölk [1/2 paket, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], en nypa peppar och en skvätt limejuice. Sjud i 2-3 min, tills tjocknad.
Under tiden, blanda gurka, mynta (spara lite till garnering), yoghurt, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en skvätt limejuice i en skål. Ställ åt sidan tills servering.
TIPS: Skippa mynta eller använd mindre om du inte tycker om det.
Tillsätt rostad aubergine till stekpannan och täck i sås.
Rör om i riset med en gaffel.
Lägg upp ingefärsris och tikka masala i skålar.
Servera med gurk- och myntaraita och resterande limeklyftor.
Garnera med mynta.