Aubergine tikka masala
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aubergine tikka masala

Aubergine tikka masala

med ingefärsris och gurk- och myntaraita

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Ikväll lagar vi en härlig gryta med rostad aubergine, lök, ingefära, tomat, kokosmjölk och lime. Grytan får fantastisk smak av att kryddas med Tikka Masala sås och vår färdiga kryddblandning Milda Mahal. Vi serverar vår tikka masala med gyllene ingefärsris och svalkande gurk- och myntaraita.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Vegetarisk
Glutenfri
Allergener:
Senap
Ägg
Selleri
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Aubergine

1

Tomatpuré

30

Tikka masala

150

Basmatiris

5

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

1

Mynta

1

Gurka

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1

Lök

125

Kokosmjölk

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

½

Lime

4

Milda Mahal

1

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

½

Salt (steg 1)

3

Vatten (steg 1)

¼

Salt (steg 2)

1

Olivolja (steg 4)

¼

Salt (steg 4)

½

Vatten (steg 4)

¼

Socker (steg 4)

½

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)604 kcal
Energi (kJ)2529 kJ
Fett24.6 g
varav mättat13.4 g
Kolhydrater78.7 g
varav socker16.3 g
Protein12.9 g
Salt7.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl]. 

Rör i ris, hälften av Ginger Ninja och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Rosta aubergine
2

Under tiden, tärna aubergine i 2 cm stora bitar och placera den på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills mjuk och lätt brynt. 

Förbered grönsaker
3

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Skär lime [½ st, 2P] i klyftor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Plocka och grovhacka myntablad.

Tärna gurka i 1 cm stora bitar.

Laga tikka masala
4

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.

Stek lök i 2-3 min, tills mjuk.

Tillsätt vitlök, Milda Mahal, resterande Ginger Ninja och grönsaksbuljong, och stek i ytterligare 1 min.

Rör i tomatpuré, tikka masala, vatten [1/2 dl | 1dl], kokosmjölk [1/2 paket, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], en nypa peppar och en skvätt limejuice. Sjud i 2-3 min, tills tjocknad.

Förbered raita
5

Under tiden, blanda gurka, mynta (spara lite till garnering), yoghurt, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en skvätt limejuice i en skål. Ställ åt sidan tills servering.

TIPS: Skippa mynta eller använd mindre om du inte tycker om det.

Tillsätt rostad aubergine till stekpannan och täck i sås.

Rör om i riset med en gaffel.

Servera
6

Lägg upp ingefärsris och tikka masala i skålar.

Servera med gurk- och myntaraita och resterande limeklyftor. 

Garnera med mynta.