topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Auberginepizza

Auberginepizza

med karamelliserad lök och mozzarella

Har du ännu inte upptäckt auberginepizza har du mycket att se fram emot! I detta recept har vår kock Sophie sammansatt fantastiska smakkombinationer som låter dig upptäcka hemmagjord pizza på ett helt nytt sätt. Matig, tjock pizzabotten med en smakrik tomatsås toppas med ugnsrostad aubergine och smält mozzarella. Pizzan accentueras med en rostad vitlökssås och smarrig karamelliserad lök tillsammans med pepprig rucola, vilket ger dig en gudomligt god pizza. Den är mättande, men du har tur, blir det något över smakar pizzan precis lika gott dagen efter!

Taggar:
Vegetarisk
Lättlagad
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Pizzadeg

(Innehåller Vete, Gluten)

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

75

Gräddfil

40

Rucola

1

Krossade tomater, vitlök & lök

2

Medelhavets Pärla

15

Balsamvinäger

1

Aubergine

1

Lök

1

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

Olivolja

2

Socker

2

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)775 kcal
Energi (kJ)3242 kJ
Fett17.24 g
varav mättat5.5 g
Kolhydrater113.18 g
varav socker20.6 g
Protein24.9 g
Salt5.9 g

Instruktioner

Rosta aubergine
1

Sätt ugnen på 220°/200°C varmluft. Skär aubergine i tunna skivor. Blanda aubergine med olivolja* [1 msk, 2 pers | 2 msk, 4 pers] i en bunke. Placera skivorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över en extra skvätt olivolja*. Krydda med salt*, peppar* och en generös nypa Medelhavets Pärla. Rosta i ugnen i 10-15 min, eller tills aubergineskivorna är mjuka.

Förbered lök & vitlök
2

Skiva lök tunt. Finhacka vitlök. Skölj rucola.

Toppa pizzan
3

Rulla ut pizzadegen och det medföljande bakplåtspappret på en plåt. Bre krossade tomater i ett jämnt lager över botten. Toppa med ugnsrostad aubergine och riven mozzarella. Tillaga pizzan i ugnen tills botten är gyllene och osten bubblar, 10-15 min.

Blanda vitlökssås
4

Hetta upp olivolja* [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers] i en stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min tills det doftar ljuvligt. Blanda vitlöken med gräddfil [1/2 paket, 2 pers] i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar*.

Karamellisera lök
5

Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på hög värme. Fräs lök under omrörning tills den är mjuk, 4-5 min. Sänk till medelvärme och tillsätt balsamvinäger, socker* och vatten* (se ingredienslistan). Fräs i ca 3 min, eller tills löken har karamelliserats.

Servera
6

Toppa pizzan med den karamelliserade löken och vitlökssåsen. Garnera med rucola och skär pizzan i slices, och middagen är serverad.