Baconlindad fläskkotlett
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Baconlindad fläskkotlett

Baconlindad fläskkotlett

med rödvinssås och stekta grönsaker

Ikväll bjuder vi på en riktig festmåltid, perfekt till helgen, eller bara för att sätta guldkant på en tråkig tisdag. Vi lindar in fläskkotlett i bacon, bryner dem, och rostar dem sen till perfektion. Köttet får sällskap i ugnen av rosmarinkryddad potatis. Vi servera kött och potatis med stekt morot och broccolini, och en ljuvlig rödvinssås.

Taggar:
Glutenfri
Proteinrik
Mjölkfri
Allergener:
Sulfiter
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Fläskkotlett hel

62.5

Bacon, skivor

500

Potatis

½

Rosmarin

150

Broccolini

1

Bladpersilja

20

Honung- & senapsdressing

(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)

60

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

1

Vitlöksklyfta

2

Kycklingbuljong

2

Morot

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 4)

¼

Salt (steg 4)

½

Vatten (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)679 kcal
Energi (kJ)2840 kJ
Fett28.9 g
varav mättat9.7 g
Kolhydrater62.8 g
varav socker15.6 g
Protein44.5 g
Salt2.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta kött
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Linda köttet i bacon [½ paket, 2P].

Hetta upp en stor stekpanna på hög värme. Stek baconlindat fläsk i 1-2 min per sida tills brynta, och placera sedan på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i 18-20 min.

Låt köttet sedan vila i ett foliepaket tills servering.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

TIPS: Använd en separat skärbräda till rått kött. 

Rosta potatis
2

Under tiden, skär potatis i 1 cm tunna skivor.

Plocka och finhacka rosmarinblad [½ kvist, 2P].

Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, rosmarin, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-30 min, tills gyllene. 

Förbered grönsaker
3

Under tiden, skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.

Ansa broccolini.

Plocka persiljeblad.

Finhacka eller pressa vitlök.

Stek grönsaker
4

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna (skölj inte av den innan) på medelhög värme.

Stek morot, broccolini, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en nypa peppar i 5-6 min, tills möra.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att framskynda tillagningsprocessen.

Lägg över grönsaker till en skål, och blanda dem med honung- och senapsdressing och persilja.

Laga sås
5

Låt stekpannan svalna lite utan att skölja av den, och hetta sen upp den på medelvärme.

Fräs vitlök i 30 sek.

Rör i rödvinssås, kycklingbuljong [½ paket, 2P], vatten [1/2 dl | 1 dl], en nypa salt och peppar, och sjud i 2-3 min.

Skär kött i skivor.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar tjock.

Servera
6

Lägg upp rosmarinpotatis, kött och stekta grönsaker på tallrikar.

Ringla rödvinssås över kött och potatis.