Ikväll bjuder vi på en riktig festmåltid, perfekt till helgen, eller bara för att sätta guldkant på en tråkig tisdag. Vi lindar in fläskkotlett i bacon, bryner dem, och rostar dem sen till perfektion. Köttet får sällskap i ugnen av rosmarinkryddad potatis. Vi servera kött och potatis med stekt morot och broccolini, och en ljuvlig rödvinssås.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Fläskkotlett hel
62.5
Bacon, skivor
500
Potatis
½
Rosmarin
150
Broccolini
1
Bladpersilja
20
Honung- & senapsdressing
(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)
60
Rödvinssås
(Innehåller Sulfiter)
1
Vitlöksklyfta
2
Kycklingbuljong
2
Morot
1
Olivolja (steg 4)
¼
Salt (steg 4)
½
Vatten (steg 5)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Linda köttet i bacon [½ paket, 2P].
Hetta upp en stor stekpanna på hög värme. Stek baconlindat fläsk i 1-2 min per sida tills brynta, och placera sedan på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i 18-20 min.
Låt köttet sedan vila i ett foliepaket tills servering.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
TIPS: Använd en separat skärbräda till rått kött.
Under tiden, skär potatis i 1 cm tunna skivor.
Plocka och finhacka rosmarinblad [½ kvist, 2P].
Placera potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, rosmarin, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-30 min, tills gyllene.
Under tiden, skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.
Ansa broccolini.
Plocka persiljeblad.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma stekpanna (skölj inte av den innan) på medelhög värme.
Stek morot, broccolini, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en nypa peppar i 5-6 min, tills möra.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att framskynda tillagningsprocessen.
Lägg över grönsaker till en skål, och blanda dem med honung- och senapsdressing och persilja.
Låt stekpannan svalna lite utan att skölja av den, och hetta sen upp den på medelvärme.
Fräs vitlök i 30 sek.
Rör i rödvinssås, kycklingbuljong [½ paket, 2P], vatten [1/2 dl | 1 dl], en nypa salt och peppar, och sjud i 2-3 min.
Skär kött i skivor.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen verkar tjock.
Lägg upp rosmarinpotatis, kött och stekta grönsaker på tallrikar.
Ringla rödvinssås över kött och potatis.