Balsamicomarinerade kycklinglårfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Balsamicomarinerade kycklinglårfilé

Balsamicomarinerade kycklinglårfilé

med äppelcoleslaw, pommes och BBQ-sås

Slå dig till bords och hugg in på saftig, smakrik marinerad kyckling som sprider aptitretande väldoft från utegrill eller ugn. Spetsa hemmagjorda pommes på gaffeln, lassa lite syrlig, krämig äppelcoleslaw ovanpå och njut av varje tugga. En lättlagad grillmiddag som njuts bäst en solig kväll när fåglarna sjunger från gröna träd, och livet känns enkelt.

Allergener:
Sulfiter
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid45 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

15

Balsamvinäger

300

Kycklinglårfilé

500

Bakpotatis

2

Vitlöksklyfta

25

Honung

1

Äpple

1

Salladslök

1

Citron

150

Gräddfil

1

Bladpersilja

150

Kålmix

60

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)86 kcal
Energi (kJ)359 kJ
Fett0.1 g
varav mättat0 g
Kolhydrater19.75 g
varav socker17.6 g
Protein0.3 g
Salt0.7 g

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär potatis i 0,5 cm tunna pommes och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja*, krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda runt och sätt in plåten i toppen av ugnen i 25-30 min, eller tills pommesen är gyllene.

Blanda marinad
2

Finhacka vitlök. Blanda vitlök, balsamvinäger, honung och en skvätt olivolja* i en skål.

Tillaga kyckling
3

Placera kycklingen i en ugnsform, häll över marinaden och rör om. Tillaga i ugnen i 12-15 min. Vänd kycklingen i marinaden efter halva tiden. På grill: Täck grillen med aluminiumfolie och grilla kycklingen i 12-15 min. Vänd då och då så att de tillagas jämnt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa. TIPS: Låt gärna kycklingen marineras i minst 30 min om du känner att du har tid. 

Förbered grönsaker
4

Finhacka äpple i tändstickstunna strimlor. Skiva salladslök tunt. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Grovhacka persilja. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.

Gör äppelcoleslaw
5

Blanda äppelstrimlor, salladslök, kålmix, citronzest, gräddfil och hälften av persiljan i en skål. Smaksätt med en skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar*. 

Servera
6

Fördela pommes, balsamicomarinerad kycklinglårfilé och äppelcoleslaw mellan era tallrikar. Garnera med återstående persilja. Servera med bbq-sås och citronklyftor vid sidan av.