Slå dig till bords och hugg in på saftig, smakrik marinerad kyckling som sprider aptitretande väldoft från utegrill eller ugn. Spetsa hemmagjorda pommes på gaffeln, lassa lite syrlig, krämig äppelcoleslaw ovanpå och njut av varje tugga. En lättlagad grillmiddag som njuts bäst en solig kväll när fåglarna sjunger från gröna träd, och livet känns enkelt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
15
Balsamvinäger
300
Kycklinglårfilé
500
Bakpotatis
2
Vitlöksklyfta
25
Honung
1
Äpple
1
Salladslök
1
Citron
150
Gräddfil
1
Bladpersilja
150
Kålmix
60
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär potatis i 0,5 cm tunna pommes och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja*, krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda runt och sätt in plåten i toppen av ugnen i 25-30 min, eller tills pommesen är gyllene.
Finhacka vitlök. Blanda vitlök, balsamvinäger, honung och en skvätt olivolja* i en skål.
Placera kycklingen i en ugnsform, häll över marinaden och rör om. Tillaga i ugnen i 12-15 min. Vänd kycklingen i marinaden efter halva tiden. På grill: Täck grillen med aluminiumfolie och grilla kycklingen i 12-15 min. Vänd då och då så att de tillagas jämnt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa. TIPS: Låt gärna kycklingen marineras i minst 30 min om du känner att du har tid.
Finhacka äpple i tändstickstunna strimlor. Skiva salladslök tunt. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Grovhacka persilja. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.
Blanda äppelstrimlor, salladslök, kålmix, citronzest, gräddfil och hälften av persiljan i en skål. Smaksätt med en skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar*.
Fördela pommes, balsamicomarinerad kycklinglårfilé och äppelcoleslaw mellan era tallrikar. Garnera med återstående persilja. Servera med bbq-sås och citronklyftor vid sidan av.