Här bjuder vi på en riktigt lyxig och spännande rätt, perfekt till en festlig lördag! Vi steker strimlat fläskkött, och tillsätter en ytterst smakfull balsamvinägermarinad. Ett vackert och fräscht tillbehör är den färgstarka couscoussalladen med gurka, tomat, grekisk salladsost och citron. Vi toppar med oreganoyoghurt, och så är maten klar att serveras!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Fläskkotlett hel
25
Balsamvinäger
1
Oregano
2
Tomat
1
Gurka
½
Rödlök
100
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
100
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
4
Grönsaksbuljong
½
Ekologisk citron
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
2.5
Vatten (steg 1)
2
Olivolja (steg 2)
1
Socker (steg 2)
Koka upp vatten* [21/2 dl | 5 dl] och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull. Tillsätt couscous och en skvätt olivolja* och blanda väl. Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel. Plocka av och finhacka oreganoblad. Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.
Skär kött i 1-2 cm skivor (2 per person) och krydda på båda sidor med en nypa salt*. Blanda balsamvinäger, olivolja* [2 msk | 4 msk], socker* [1 tsk | 2 tsk], hälften av oreganon, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Bryn kött i 1-2 min på varje sida, och lägg över på en tallrik. Sänk till medelvärme. Tillsätt balsamvinägermarinad till stekpannan och stek i 1 min. Lägg ner köttet och täck det med marinad, ta av stekpannan från värme.
Blanda yoghurt, en nypa oregano och en skvätt citronjuice i en liten skål. Smaka av med salt* och peppar*. Tärna gurka och tomat i 2 cm stora bitar. Skiva rödlök [1/2 st, 2P] tunt. Tärna grekisk salladsost i 1 cm stora bitar.
Blanda couscous, gurka, tomat, rödlök, grekisk salladsost, en skvätt citronjuice och en skvätt olivolja* i en stor skål. Skär kött i 1 cm tunna skivor.
Lägg upp couscoussallad på tallrikar och toppa med kött, skeda över kvarvarande balsamvinägermarinad. Servera med en klick oreganoyoghurt och garnera med lite oregano.