Mmm - maffig smakrik macka till kvällsmat, det är inte dumt det! Utöver pulled kyckling fyller du din baguette med gurkstavar, picklad morot, stekt ägg och frisk koriander och mynta. Chili ger trevligt sting, tunt skivad lök bryter av och sojamajo ger det lilla extra. Rätten går ruskigt fort att göra, smakar fantastiskt och är löjligt enkel. Denna banh mi får våra varmaste rekommendationer!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Gurka
1
Mynta & koriander
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1
Röd chili
1
Morot
280
Kycklinginnerfilé
25
Vitvinsvinäger
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1
Gurka, piccolo
1
Rödlök
1
Baguette
Socker
2
Vatten
2
Ägg
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Riv oskalad morot i långa strimlor med en grönsaksskalare. Skär gurka i tunna stavar. Skiva rödlök mycket tunt. Kärna ur och skiva chili tunt. Grovhacka mynta och koriander. Skär baguette både på mitten och längden till fyra bitar.
Blanda vatten* [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers], vitvinsvinäger, en nypa salt* och socker* i en skål. Rör morotsstrimlor i lagen och låt stå tills servering.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingen i 2-3 min på varje sida tills den fått fin stekyta. Krydda med en nypa salt* och peppar*. För över kycklingen på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Lägg brödet på andra sidan och tillaga i 5-6 min tills kycklingen är genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Hetta upp en ny skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek ägg* i 4-5 min, tills vitan stelnat men gulan fortfarande är något lös.
Blanda sojasås och majonnäs i en skål. Häll av lagen från morotsstrimlorna. Riv sönder kycklingfiléerna i små bitar med en hjälp av en gaffel.
Bre baguetterna med sojamajonnäs. Toppa mackorna med gurka, picklad morot, koriander, mynta, lök, kyckling och chili. Avsluta med stekt ägg på toppen, lägg på baguettelocket och hugg in.