topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bowl på vegobitar

Bowl på vegobitar

med ingefärskokt ris och asiatisk majonnäs

I kväll lagar vi förföriskt goda vegobitar med asiatisk woksås! Vi steker vegobitar, rödlök, morot, salladlök och paprika, och blandar med vitlök och woksås. Vi serverar vegobitar och grönsaker med krämigt ingefärsris, och så toppar vi med asiatisk majonnäs och salladslök!

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Korn
Ägg
Soja
Senap
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Ingefära

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Rödlök

1 st

Paprika

2 st

Morot

240 g

Pulled beans

(Innehåller Gluten, Vete, Korn, Ägg, Soja)

1 st

Salladslök

150 g

Långkornigt vitt ris

75 g

Teriyakisås

(Innehåller Gluten, Vete, Soja)

½ st

Lime

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

½ msk

Smör (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

2 msk

Vatten (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3816 kJ
Energi (kcal)912 kcal
Fett37.1 g
varav mättat5.7 g
Kolhydrater103.9 g
varav socker25.6 g
Protein37.6 g
Salt7.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ingefärsris
1

Riv oskalad ingefära fint. Hetta upp smör [1/2 msk | 1 msk] i en stor kastrull på medelvärme.

Fräs ingefära [2 tsk | 4 tsk] i 1–2 min, eller tills väldoftande. 

Tillsätt vatten [3 dl | 5,5 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered grönsaker
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Skär rödlök i tunna skivor.

Tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar.

Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de gröna och de vita. 

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Stek grönsaker
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek rödlök, morot, vit salladslök och paprika i 3–4 min, eller tills mjuka.

Tillsätt pulled beans
4

Tillsätt vitlök, pulled beans, Ginger Ninja, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar till stekpannan. Stek tills brynt, 3–4 min.

Tillsätt teriyakisås, vatten [2 msk | 4 msk] och en skvätt limsaft.

Rör om tills uppvärmt och ta sedan av stekpannan från värme.

Blanda asiatisk majonnäs
5

Tunna ut asiatisk majonnäs med en skvätt vatten, tills lättflytande, i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp ingefärsris i skålar.

Toppa med pulled beans och grönsaker.

Ringla över asiatisk majonnäs och garnera med grön salladslök.