topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Burrito

Burrito

med svarta bönor, guacamole och tomatsalsa

Nytt recept på smarriga burritos att testa! Här kombinerar vi de klassiska vegofavoriterna från fredagstacosen tillsammans med zucchini och morötter vilket gör rätten mättande, men precis lika enkel att laga. Den hemgjorda tomatsalsan och guacamolen är friska tillbehör som bryter av fint mot kryddiga bönor, smält mozzarella och söt majs. Förvanta dig inga rester!

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Hello Mexico kryddmix

1

Morot

1

Zucchini

½

Rödlök

1

Majs

1

Svarta bönor

1

Lime

2

Tomat

1

Avokado

75

Crème fraiche

2

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

1

Koriander

2

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

¼

Salt

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)628 kcal
Energi (kJ)2628 kJ
Fett17.53 g
varav mättat6.1 g
Kolhydrater84.65 g
varav socker6.1 g
Protein27.48 g
Salt3.1 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Sätt ugnen på 200°C. Riv morot och zucchini. Finhacka rödlök [1/2 st, 2 pers] och vitlök. Skölj bönorna och majsen i en sil under kallt vatten. Riv limezest tills du har en generös nypa och dela lime i klyftor. Grovhacka tomat och koriander. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba din lime innan du river zesten.

Laga guacamole & salsa
2

Skopa ur avokado i en skål och mosa den tillsammans med en skvätt limejuice, en nypa salt* och peppar*. Blanda tomat, hälften av koriandern, en nypa rödlök, salt* och peppar* i en liten skål. 

Tillaga bönfyllning
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs morot, zucchini, majs och svarta bönor och resterande rödlök i 4-5 min, eller tills grönsakerna börjar bli mjuka. Tillsätt Hello Mexico kryddmix, vitlök, limezest, crème fraiche [1/2 burk, 2 pers] och en skvätt vatten*. Låt koka ca 2 min. 

Värm tortillas
4

Lägg tortillas på en plåt med bakplåtspapper. Värm i ugnen 2-3 min, eller tills de är mjuka och genomvarma. Alternativt värm dem i micron ca 15 s.

Rulla burritos
5

När tortillasen är varma, lägg fyllningen med svarta bönor i mitten av varje wrap. Toppa med riven mozzarella, vik in bottnen och sidorna till en tight burrito - det är en burrito per person.

Servera
6

Fördela varsin burrito på era tallrikar och servera med hemlagad guacamole och tomatsalsa. Strö över resterande koriander, och hugg in!