Det är sommar, solen skiner och givetvis ska vi grilla. Ikväll grillar vi hotdogs med inspiration från Sydamerika. Vi bygger våra hotdogs med krispigt bröd, grillad korv, srirachamajo, guacamole och salsa. Ljuvliga tillbehör är hemlagade pommes, grillad majs, rökt majonnäs och färsk koriander.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500
Potatis
1
Tomat
1
Lime
1
Avokado
320
Korv
2
Rökt paprikapulver
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
4
Korvbröd
(Innehåller Gluten, Vete, Havre Kan innehålla Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)
100
Srirachamajonnäs
(Innehåller Ägg, Senap)
1
Majskolv
1
Koriander
10
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
¼
Salt (steg 1)
¼
Salt (steg 2)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes, och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar. Baka i 25-35 min, tills gyllene och mjuka.
Under tiden, tärna tomat i 2 cm stora bitar.
Halvera lime.
Blanda tomat, en skvätt limejuice, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål.
Halvera och kärna ur avokado, och gröp ur avokadokött med en sked.
Blanda avokado, en skvätt limejuice, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål. Mosa med en gaffel och blanda väl.
Skala och halvera majs. Ringla över olivolja, krydda med salt och peppar, och placera på plåten när det återstår 20 min av pommes tillagningstid.
Baka tills majs och potatis är gyllene.
PÅ GRILLEN: Grilla oskalad majs i 10-15 min.
Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek korv i 4-6 min, eller tills genomstekt, vänd regelbundet.
PÅ GRILLEN: Grilla korv i 4-6 min, vänd regelbundet.
Värm korvbröd på gallret i ugnen i 2-3 min tills genomvarma.
Under tiden, blanda majonnäs och rökt paprikapulver [½ paket, 2P] i en liten skål.
PÅ GRILLEN: Värm korvbröd i 1 min per sida, tills brödet fått lite färg.
Bre hälften av srirachamajonnäs på korvbröden, och fyll dem med korv, guacamole och salsa.
Servera med pommes, majs och rökt majonnäs.
Toppa majs med resterande srirachamajonnäs och riven ost [½ paket, 2P].
Garnera med koriander.