En mexikansk klassiker som hela familjen kommer att älska. Chili con carne med svarta bönor, krossade tomater, rödlök och Tex-Mex kryddor. Serveras med krispiga tortillachips, spicy jalapeno och en krämig srirachadressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Köttbuljong
1 paket
Svarta bönor
250 g
Nötfärs
1 paket
Krossade tomater, vitlök & lök
½ st
Jalapeno
75 g
Tortillachips
(Kan innehålla Mjölk)
10 g
Sriracha
5 g
Tex-Mex
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 msk
Olivolja (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 3)
½ dl
Vatten (steg 4)
Kärna ur och finhacka jalapeno [1/2 st, 2P].
Häll av och skölj svarta bönor i en sil under kallt vatten.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor kastrull på medelhög värme.
Tillsätt nötfärs, Tex-Mex, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar. Stek i 5-6 min, eller tills gyllene och genomstekt.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Tillsätt krossade tomater, hälften av jalapenon, bönor, köttbuljong, vatten [1/2 dl | 1 dl] till stekpannan, och rör om. Koka upp och sjud utan lock i 8-10 min, eller tills chilin har tjocknat något.
Smaka av med salt och peppar.
TIPS: Skippa eller ta mindre av jalapenon om du inte tycker om stark mat.
Blanda yoghurt och sriracha [1/2 paket, 2P] i en skål och krydda med en nypa salt.
Lägg upp chili i skålar.
Toppa med en klick srirachadressing och jalapeno efter smak.
Servera med tortilla chips och resterande yoghurt.