topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chili con carne

Chili con carne

med tortilla chips och het srirachadressing

En mexikansk klassiker som hela familjen kommer att älska. Chili con carne med svarta bönor, krossade tomater, rödlök och Tex-Mex kryddor. Serveras med krispiga tortillachips, spicy jalapeno och en krämig srirachadressing.

Taggar:
Snabb
Glutenfri
Stark
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Köttbuljong

1 paket

Svarta bönor

250 g

Nötfärs

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

½ st

Jalapeno

75 g

Tortillachips

(Kan innehålla Mjölk)

10 g

Sriracha

5 g

Tex-Mex

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 3)

½ tsk

Salt (steg 3)

½ dl

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)711 kcal
Energi (kJ)2973 kJ
Fett36.9 g
varav mättat11.1 g
Kolhydrater52 g
varav socker23.5 g
Protein37.4 g
Salt6.1 g

Köksredskap

Stor kastrull

Instruktioner

Hacka jalapeno
1

Kärna ur och finhacka jalapeno [1/2 st, 2P]. 

Häll av bönor
2

Häll av och skölj svarta bönor i en sil under kallt vatten. 

Stek köttfärs
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor kastrull på medelhög värme. 

Tillsätt nötfärs, Tex-Mex, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar. Stek i 5-6 min, eller tills gyllene och genomstekt.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Koka chili
4

Tillsätt krossade tomater, hälften av jalapenon, bönor, köttbuljong, vatten [1/2 dl | 1 dl] till stekpannan, och rör om. Koka upp och sjud utan lock i 8-10 min, eller tills chilin har tjocknat något. 

Smaka av med salt och peppar. 

TIPS: Skippa eller ta mindre av jalapenon om du inte tycker om stark mat.

Blanda srirachadressing
5

Blanda yoghurt och sriracha [1/2 paket, 2P] i en skål och krydda med en nypa salt.

Servera
6

Lägg upp chili i skålar. 

Toppa med en klick srirachadressing och jalapeno efter smak. 

Servera med tortilla chips och resterande yoghurt.