En lättlagad, men ändå spännande vardagsrätt med härliga smaker som passar perfekt när det ska gå fort, men samtidigt överraska. Fisken steks och täcks sen i en sötsur sås med lime och chili. Vi serverar med ett krämigt kokosris, som säkert blir en hit hos stora och små. Vi lockar även med en fantastisk mangosalsa med paprika, som både är utsökt god och gudomligt vacker att se på!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Basmatiris
100
Kokosmjölk
250
Torsk
(Innehåller Fisk)
1
Koriander
½
Mango
½
Röd chili
40
Sweet chilisås
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1
Ekologisk lime
1
Paprika
¼
Salt (steg 1)
2
Vatten (steg 1)
1
Vatten (steg 5)
Koka upp en kastrull med kokosmjölk [1/2 paket, 2P] och vatten* [2 dl | 4 dl]. Rör i ris och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 15 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skala mango [1/2 st, 2P] och tärna i 1 cm stora bitar. Finhacka paprika. Finhacka chili [1/2 st, 2P] om du önskar att använda den. Grovhacka koriander. Riv en nypa limezest och skär sen i klyftor.
Blanda mango, paprika, koriander, chili och en skvätt limejuice i en skål. Krydda med en nypa salt*. TIPS: Använd mindre chili om du är känslig för stark mat.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme, när det återstår 5 min av risets tillagningstid. Stek fisk i 2-4 min per sida, eller tills genomstekt (beroende på tjocklek). Krydda med salt* och peppar*. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Ta av stekpannan från värme och tillsätt sweet chilisås, sojasås, vatten* [1 msk | 2 msk] och limezest. Blanda så fisken täcks av sås.
Lägg upp kokosris i skålar. Placera chili- och sojastekt torsk ovanpå. Skeda över resterande chilisås och toppa med mangosalsa. Servera med limeklyftor.