Gör grannarna gröna av avund med dofterna av en rödflammande Chili sin carne toppad med färsk salladslök, crème fraiche och krispiga tortilla chips som smälter i munnen. Ät med gaffel eller använd de krispiga tortilla chipsen som sked.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75
Tortillachips
(Kan innehålla Mjölk)
1
Koriander
25
Ketchup
1
Krossade tomater
1
Röd chili
1
Vitlöksklyfta
4
Grönsaksbuljong
1
Paprika, grön
5
Tex-Mex
½
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
1
Kidneybönor
1
Rödlök
2
Morot
Socker (steg 3)
Pressa vitlök. Finhacka rödlök. Kärna ur och hacka både paprika och chili fint. Skala och finhacka morot. Skölj kidneybönor.
Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt en skvätt olivolja*, vitlök, rödlök, paprika, chili, morot och Tex-Mex. Stek grönsakerna tills de har mjuknat, 4-5 min.
Häll i kidneybönor, grönsaksbuljong, ketchup och krossade tomater. Sjud i 7-10 min. Smaksätt med en nypa socker*, salt* och peppar*.
Grovhacka koriander.
Fördela chilin mellan era skålar. Toppa med en klick crème fraiche. Strö över koriander och servera med tortillachips vid sidan av.