topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chili sin carne

Chili sin carne

med crème fraiche och tortilla chips

Gör grannarna gröna av avund med dofterna av en rödflammande Chili sin carne toppad med färsk salladslök, crème fraiche och krispiga tortilla chips som smälter i munnen. Ät med gaffel eller använd de krispiga tortilla chipsen som sked.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Snabb
Vegetarisk
One Pot
Lättlagad
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

75

Tortillachips

(Kan innehålla Mjölk)

1

Koriander

25

Ketchup

1

Krossade tomater

1

Röd chili

1

Vitlöksklyfta

4

Grönsaksbuljong

1

Paprika, grön

5

Tex-Mex

½

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

1

Kidneybönor

1

Rödlök

2

Morot

Ingår inte i din leverans

Socker (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)540 kcal
Energi (kJ)2259 kJ
Fett23.02 g
varav mättat8.5 g
Kolhydrater58.56 g
varav socker24.2 g
Protein14.51 g
Salt3.3 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Pressa vitlök. Finhacka rödlök. Kärna ur och hacka både paprika och chili fint. Skala och finhacka morot. Skölj kidneybönor.

Stek grönsaker
2

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt en skvätt olivolja*, vitlök, rödlök, paprika, chili, morot och Tex-Mex. Stek grönsakerna tills de har mjuknat, 4-5 min.

Tillsätt krossade tomater
3

Häll i kidneybönor, grönsaksbuljong, ketchup och krossade tomater. Sjud i 7-10 min. Smaksätt med en nypa socker*, salt* och peppar*.

Hacka koriander
4

Grovhacka koriander.

Servera
5

Fördela chilin mellan era skålar. Toppa med en klick crème fraiche. Strö över koriander och servera med tortillachips vid sidan av.