Veckans fisk bjuder på klassiska smakkombinationer som passar till hela familjen. Vi steker sej, och låter den sen sjuda med i en underbar sås med smör, citron, vitlök och dill. Vi serverar vår fisk med ugnsrostad sesampotatis, broccoli och en mild och krämig aioli.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Grönsaksbuljong
500
Potatis
10
Sesamfrön
1
Ekologisk citron
1
Dill
1
Vitlöksklyfta
250
Broccoli
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
250
Sej
(Innehåller Fisk)
½
Vatten (steg 2)
1
Smör (steg 5)
½
Olivolja (steg 4)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna potatis (oskalad) i 1 cm stora bitar och placera den på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, sesamfrön, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene. TIPS: Se till att skära potatisen i jämna bitar så att de blir jämnt tillagade.
Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka dill. Riv en stor nypa citronzest och halvera sen citronen på bredden. Skär ena halvan i tunna skivor. Blanda vatten* [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong, vitlök, citronzest, en generös skvätt citronjuice och hälften av dillen i en liten skål.
Dela broccoli i små buketter. Placera dem på plåten när det återstår 15 min av potatisens tillagningstiden. Blanda med lite olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 15 min. TIPS: Använd en ny plåt för broccolin om det inte finns plats på plåten med potatis.
Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid. Stek fisk i 3-4 min.
Vänd fisk och tillsätt buljong samt smör* [1 msk | 2 msk]. Stek i ytterligare 2-3 min, eller tills den är genomstekt. TIPS: Fisken är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Lägg upp stekt sej, rostad sesampotatis och broccoli på tallrikar. Skeda över citronbuljong över fisken, och garnera med citronskivor och resterade dill. Servera aioli vid sidan av.