Citronstekt sej
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronstekt sej

Citronstekt sej

med ugnsrostad sesampotatis och mild aioli

Veckans fisk bjuder på klassiska smakkombinationer som passar till hela familjen. Vi steker sej, och låter den sen sjuda med i en underbar sås med smör, citron, vitlök och dill. Vi serverar vår fisk med ugnsrostad sesampotatis, broccoli och en mild och krämig aioli.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Allergener:
Ägg
Senap
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Grönsaksbuljong

500

Potatis

10

Sesamfrön

1

Ekologisk citron

1

Dill

1

Vitlöksklyfta

250

Broccoli

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

250

Sej

(Innehåller Fisk)

Ingår inte i din leverans

½

Vatten (steg 2)

1

Smör (steg 5)

½

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)587 kcal
Energi (kJ)2455 kJ
Fett26.72 g
varav mättat6.2 g
Kolhydrater51.15 g
varav socker7.7 g
Protein31.85 g
Salt2.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna potatis (oskalad) i 1 cm stora bitar och placera den på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, sesamfrön, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene. TIPS: Se till att skära potatisen i jämna bitar så att de blir jämnt tillagade.

Förbered buljong
2

Finhacka eller pressa vitlök. Grovhacka dill. Riv en stor nypa citronzest och halvera sen citronen på bredden. Skär ena halvan i tunna skivor. Blanda vatten* [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong, vitlök, citronzest, en generös skvätt citronjuice och hälften av dillen i en liten skål.

Rosta broccoli
3

Dela broccoli i små buketter. Placera dem på plåten när det återstår 15 min av potatisens tillagningstiden. Blanda med lite olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 15 min. TIPS: Använd en ny plåt för broccolin om det inte finns plats på plåten med potatis.

Stek sej
4

Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid. Stek fisk i 3-4 min.

Tillsätt buljong
5

Vänd fisk och tillsätt buljong samt smör* [1 msk | 2 msk]. Stek i ytterligare 2-3 min, eller tills den är genomstekt. TIPS: Fisken är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Servera
6

Lägg upp stekt sej, rostad sesampotatis och broccoli på tallrikar. Skeda över citronbuljong över fisken, och garnera med citronskivor och resterade dill. Servera aioli vid sidan av.