topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Korma på fläsk

Korma på fläsk

med basmatiris och färsk koriander

Har du aldrig hört om korma? Det är en mild indisk gryträtt med kött och grönsaker och massor av härliga kryddor. Vår variant innehåller fläskkött, lök, spenat, tomat, curry, indiska kryddor och matlagningsgrädde. Vi serverar vår korma med fluffigt basmatiris och garnerar med färsk koriander.

Taggar:
Glutenfri
Snabb
Allergener:
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 portionspåse

Koriander

300 g

Fläskkotlett hel

1 st

Lime

1 st

Tomat

4 g

Kycklingbuljong

30 g

Spenat

20 g

Gul currypasta

(Innehåller Senap)

150 g

Basmatiris

½ g

Chiliflakes

1 st

Lök

4 g

Milda Mahal

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

1 dl

Vatten till sås

½ tsk

Salt till sås

¼ tsk

Salt till kött

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3044 kJ
Energi (kcal)728 kcal
Fett30.4 g
varav mättat13.3 g
Kolhydrater74 g
varav socker9.3 g
Protein40.2 g
Salt5.5 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte! 

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Skär lime i klyftor. 

Finhacka tomat.

Skölj spenat. 

Tärna kött i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda. 

Stek kött
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött, lök, Milda Mahal och currypasta i 3–4 min, tills lök mjuknat något.

Tillsätt tomat, och stek i 30 sek.

Laga korma
4

Rör i vatten, matlagningsgrädde, kycklingbuljong, chiliflakes, salt och en skvätt limesaft i stekpannan.

Sänk till medelvärme och sjud i 2–3 min, tills såsen har tjocknat och köttet är genomstekt.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Tillsätt spenat
5

Tillsätt spenat till såsen och rör om tills den har mjuknat.

Plocka korianderblad.

Servera
6

Lägg upp ris och korma i skålar.

Garnera med korianderblad.

Servera med resterande limeklyftor för att pressa över rätten. 

TIPS: Skippa koriander eller använd mindre om du inte tycker om det.