Har du aldrig hört om korma? Det är en mild indisk gryträtt med kött och grönsaker och massor av härliga kryddor. Vår variant innehåller fläskkött, lök, spenat, tomat, curry, indiska kryddor och matlagningsgrädde. Vi serverar vår korma med fluffigt basmatiris och garnerar med färsk koriander.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 portionspåse
Koriander
300 g
Fläskkotlett hel
1 st
Lime
1 st
Tomat
4 g
Kycklingbuljong
30 g
Spenat
20 g
Gul currypasta
(Innehåller Senap)
150 g
Basmatiris
½ g
Chiliflakes
1 st
Lök
4 g
Milda Mahal
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till stekning
1 dl
Vatten till sås
½ tsk
Salt till sås
¼ tsk
Salt till kött
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skär lök i tunna skivor.
Skär lime i klyftor.
Finhacka tomat.
Skölj spenat.
Tärna kött i 2 cm stora bitar på en separat skärbräda.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kött, lök, Milda Mahal och currypasta i 3–4 min, tills lök mjuknat något.
Tillsätt tomat, och stek i 30 sek.
Rör i vatten, matlagningsgrädde, kycklingbuljong, chiliflakes, salt och en skvätt limesaft i stekpannan.
Sänk till medelvärme och sjud i 2–3 min, tills såsen har tjocknat och köttet är genomstekt.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Tillsätt spenat till såsen och rör om tills den har mjuknat.
Plocka korianderblad.
Lägg upp ris och korma i skålar.
Garnera med korianderblad.
Servera med resterande limeklyftor för att pressa över rätten.
TIPS: Skippa koriander eller använd mindre om du inte tycker om det.