Om du någonsin har varit i London, har du säkert provat klassikern Fish & Chips. Nu är det dags att laga det det hemma! Vi uppgraderar vår variant och frestar med både sej, räkor och "chips". Den hemlagade tartarsåsen slår alla köpta, och knapriga sockerärtor ger en fin kontrast.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500
Potatis
½
Dragon
1
Schalottenlök
25
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
50
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
4
Curry-On
150
Räkor
(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)
250
Sej
(Innehåller Fisk)
½
Sockerärtor
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1
Citron
¼
Socker (steg 2)
¼
Salt (steg 2)
1
Ägg (steg 3)
3
Vetemjöl (steg 3)
¼
Salt (steg 3)
¼
Salt (steg 5)
½
Socker (steg 5)
1
Olivolja (steg 4)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Skär potatis (oskalad) i 1 cm klyftor och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.
TIPS: använd 2 plåtar för 4P.
Under tiden, finhacka schalottenlök.
Plocka och finhacka dragonblad [1/2 påse, 2P].
Skär citron i klyftor.
Blanda schalottenlök, vitvinsvinäger, socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] en liten skål. Ställ åt sidan.
Vispa ägg [1 stk I 2 stk] i en djup tallrik.
Lägg vetemjöl [3 msk I 6 msk] i en ny djup tallrik.
Blanda panko, Curry-On, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar i en tredje djup tallrik.
Torka försiktigt av fisk med lite hushållspapper och krydda med en nypa salt.
Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och sist i panko. Ställ åt sidan på en tallrik, redo att stekas.
Häll av vätska från räkorna och panera dem på samma sätt.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek fisk i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
Upprepa med räkor, stek 1-2 min per sida. Stek i omgångar vid behov.
TIPS: Tillsätt mer olivolja om fisk och räkor fastnar på pannan.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Blanda sockerärtor [1/2 påse, 2P], en generös skvätt citronjuice, en generös nypa salt och en nypa peppar i en skål.
Häll av lagen från schalottenlök.
Blanda majonnäs, schalottenlök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa peppar och dragon (spara lite till garnering) i en liten skål.
Lägg upp fisk, räkor och potatis på tallrikar.
Strö över dragon och servera med resterande citronklyftor.
Servera sockerärtor och tartarsås i var sin skål.