Crispy Fish, Shrimp & Chips
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Crispy Fish, Shrimp & Chips

Crispy Fish, Shrimp & Chips

med knapriga sockerärtor och syrlig tartarsås

Om du någonsin har varit i London, har du säkert provat klassikern Fish & Chips. Nu är det dags att laga det det hemma! Vi uppgraderar vår variant och frestar med både sej, räkor och "chips". Den hemlagade tartarsåsen slår alla köpta, och knapriga sockerärtor ger en fin kontrast.

Allergener:
Sulfiter
Gluten
Vete
Kräftdjur
Fisk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

½

Dragon

1

Schalottenlök

25

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

50

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4

Curry-On

150

Räkor

(Innehåller Kräftdjur, Sulfiter Kan innehålla Mjölk, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Blötdjur)

250

Sej

(Innehåller Fisk)

½

Sockerärtor

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1

Citron

Ingår inte i din leverans

¼

Socker (steg 2)

¼

Salt (steg 2)

1

Ägg (steg 3)

3

Vetemjöl (steg 3)

¼

Salt (steg 3)

¼

Salt (steg 5)

½

Socker (steg 5)

1

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)813 kcal
Energi (kJ)3400 kJ
Fett30.9 g
varav mättat3.8 g
Kolhydrater85.1 g
varav socker9.7 g
Protein48.7 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Skär potatis (oskalad) i 1 cm klyftor och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar. 

Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene. 

TIPS: använd 2 plåtar för 4P. 

Förbered tartarsås
2

Under tiden, finhacka schalottenlök.

Plocka och finhacka dragonblad [1/2 påse, 2P]. 

Skär citron i klyftor.

Blanda schalottenlök, vitvinsvinäger, socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och salt [1/4 tsk  | 1/2 tsk] en liten skål. Ställ åt sidan. 

Panera fisk och räkor
3

Vispa ägg [1 stk I 2 stk] i en djup tallrik.

Lägg vetemjöl [3 msk I 6 msk] i en ny djup tallrik.

Blanda panko, Curry-On, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar i en tredje djup tallrik.

Torka försiktigt av fisk med lite hushållspapper och krydda med en nypa salt.

Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och sist i panko. Ställ åt sidan på en tallrik, redo att stekas. 

Häll av vätska från räkorna och panera dem på samma sätt.

Stek fisk och räkor
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek fisk i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

Upprepa med räkor, stek 1-2 min per sida. Stek i omgångar vid behov. 

TIPS: Tillsätt mer olivolja om fisk och räkor fastnar på pannan.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Gör tartarsås
5

Blanda sockerärtor [1/2 påse, 2P], en generös skvätt citronjuice, en generös nypa salt och en nypa peppar i en skål. 

Häll av lagen från schalottenlök.

Blanda majonnäs, schalottenlök, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa peppar och dragon (spara lite till garnering) i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp fisk, räkor och potatis på tallrikar.

Strö över dragon och servera med resterande citronklyftor.

Servera sockerärtor och tartarsås i var sin skål.