Stilla hungern med dessa ljuvliga currykryddade fiskkakor. Fiskkakorna har fått extra smak av att färsen innehåller en massa goda ingredienser - röd currypasta, fisksås, citron och koriander. Vi serverar våra gyllenstekta fiskkakor med vitlöksris och en sötsur sallad med morot, gurka, chili och lime, och så toppar vi med knapriga jordnötter och extra lime att pressa över!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Vitlöksklyfta
150 g
Jasminris
½ st
Lime
1 portionspåse
Koriander
1 st
Gurka
1 st
Morot
250 g
Sej
(Innehåller Fisk)
30 g
Röd currypasta
5 ml
Fisksås
(Innehåller Fisk)
30 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
40 g
Sweet chilisås
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)
½ msk
Smör (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 st
Ägg (steg 3)
½ tsk
Salt (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp smör* [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 1-2 min. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt* [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. Finhacka koriander(inklusive stjälk). Skala morot (oskalad) och gurka i långa band med en potatisskalare. Torka av fisk med hushållspapper och finhacka sen den på en separat skärbräda. TIPS: Ju mindre bitar, desto bättre, så binder köttet bättre samman med de andra ingredienser.
Blanda fisk, panko, en skvätt limejuice, ägg* [1 st | 2 st], röd currypasta, fisksås, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och hälften av koriander i en stor skål. Blanda väl och forma till 2 fiskkakor per person, ca 3-4 cm höga. TIPS: Gör inte dem för tunna, då håller inte färsen ihop.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Stek fiskkakor i 2-3 min på varje sida, tills gyllene och genomstekta. TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt.
Blanda limejuice [1 msk | 2 msk], sweet chilisås, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar* i en liten skål. Blanda morot och gurka med hälften av chilisåsen i en stor skål. Grovhacka jordnötter.
Lägg upp vitlöksris, sötsur sallad, och currykryddade fiskkakor i skålar. Ringla över resterande sås. Garnera med jordnötter och resterande koriander. Servera med resterande limeklyftor.