Britterna är något på spåren när de kombinerar panerad fisk med pommes. Vi håller det enkelt när vi lagar denna klassiska rätt och fokuserar på tillagningstekniker och smakhöjare som tar fram det bästa hos både fisk och potatis, och kombinerar med gröna tillbehör och majo.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Vitlöksklyfta
15
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Tomat
60
Salladsmix
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
500
Potatis
1
Dill
½
Ekologisk citron
250
Torsk
(Innehåller Fisk)
2
Olivolja (steg 2)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär potatis till 1 cm tjocka pommes och placera dessa på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Tillaga på översta hyllan i ugnen i 25-30 min.
Finhacka dill. Riv citronzest [1/2 st, 2P] och dela citronen i klyftor. Finhacka eller pressa vitlök. Blanda dill, panko [1/2 påse, 2P], citronzest, vitlök och en skvätt olivolja* i en bunke tillsammans med en nypa salt* och peppar*.
Dutta torsk torr med hushållspapper och placera den på en ny plåt med bakplåtspapper. Skeda över paneringen, bre ut i ett jämnt lager och pressa mot fisken så att så mycket som möjligt fastnar. TIPS: Lite av toppingen kommer att falla av på plåten - men oroa er inte, den kommer ni använda senare.
När det återstår 10 min av pommesens tillagningstid, sätt in torsken på mellersta hyllan i ugnen i 6-10 min, eller tills paneringen är gyllene och fisken är precis genomstekt. VIKTIGT: Torsken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt.
Skölj salladsmix. Grovhacka tomat. Blanda en skvätt olivolja*, citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål. Tillsätt tomat och salladsmix, och vänd salladen. TIPS: Blanda precis innan servering så håller salladsbladen sig fräshare längre.
Fördela dill- och citronpanerad torsk, pommes och grönsallad mellan era tallrikar. Strö över den resterande paneringen från plåten och servera med majonnäs vid sidan av.