Kvällens fantastiska måltid bjuder på massor av spännande ingredienser! Vi börjar med at koka basmatiris, och samtidigt som det står och puttrar marinerar vi kyckling med vår underbara kryddblandning som vi kallar Dukkah-njuta. Vi steker kyckling och blandar ihop en krispig sallad med kålmix, morot, selleri! Vi toppar med krämig dillyoghurt, och så är maten färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Kycklingbuljong
7.5 g
Dukkah-njuta
(Innehåller Sesam, Senap)
150 g
Kålmix
300 g
Kycklingbröstfilé
1 paket
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Dill
1 st
Ekologisk citron
1 st
Bladselleri
(Innehåller Selleri)
150 g
Basmatiris
2 st
Morot
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
Koka upp vatten* [3 dl | 6 dl] i en medelstor kastrull. Tillsätt ris, kycklingbuljong och salt* [1/2 tsk | 1 tsk] till kastrullen, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär kyckling i 3 cm stora bitar. Blanda kyckling, lite olivolja*, Dukkah-njuta [½ påse, 2P] och en nypa salt* och peppar* i en stor skål. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Riv morot (oskalad). Skär selleri i tunna skivor. Riv en nypa citronzest och skär sen citron i klyftor. Grovhacka dill. Blanda yoghurt, en nypa citronzest, hälften av dillen och en nypa salt* och peppar* i en liten skål.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av risets tillagningstid. Stek kyckling under omrörning i 7-8 min, tills brynt och genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. TIPS: Låt kyckling vila i ett foliepaket om den blir färdig innan riset.
Blanda kålmix, morot, selleri, resterande dill, en generös skvätt citronjuice och en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*.
Lägg upp ris i skålar. Toppa med sallad och kyckling, och ringla över dillyoghurt.