Dukkahkryddad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dukkahkryddad kyckling

Dukkahkryddad kyckling

med basmatiris och krispig sallad

Kvällens fantastiska måltid bjuder på massor av spännande ingredienser! Vi börjar med at koka basmatiris, och samtidigt som det står och puttrar marinerar vi kyckling med vår underbara kryddblandning som vi kallar Dukkah-njuta. Vi steker kyckling och blandar ihop en krispig sallad med kålmix, morot, selleri! Vi toppar med krämig dillyoghurt, och så är maten färdig!

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Glutenfri
Proteinrik
Allergener:
Sesam
Senap
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Kycklingbuljong

7.5 g

Dukkah-njuta

(Innehåller Sesam, Senap)

150 g

Kålmix

300 g

Kycklingbröstfilé

1 paket

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Dill

1 st

Ekologisk citron

1 st

Bladselleri

(Innehåller Selleri)

150 g

Basmatiris

2 st

Morot

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2527 kJ
Energi (kcal)604 kcal
Fett11 g
varav mättat4.5 g
Kolhydrater77 g
varav socker14 g
Protein45.1 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp vatten* [3 dl | 6 dl] i en medelstor kastrull. Tillsätt ris, kycklingbuljong och salt* [1/2 tsk | 1 tsk] till kastrullen, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min tills riset är mjukt. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Marinera kyckling
2

Skär kyckling i 3 cm stora bitar. Blanda kyckling, lite olivolja*, Dukkah-njuta [½ påse, 2P] och en nypa salt* och peppar* i en stor skål. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Blanda dillyoghurt
3

Riv morot (oskalad). Skär selleri i tunna skivor. Riv en nypa citronzest och skär sen citron i klyftor. Grovhacka dill. Blanda yoghurt, en nypa citronzest, hälften av dillen och en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

Stek kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av risets tillagningstid. Stek kyckling under omrörning i 7-8 min, tills brynt och genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. TIPS: Låt kyckling vila i ett foliepaket om den blir färdig innan riset.

Blanda sallad
5

Blanda kålmix, morot, selleri, resterande dill, en generös skvätt citronjuice och en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar. Toppa med sallad och kyckling, och ringla över dillyoghurt.