.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75
Crème fraiche
15
Dukkah
1
Gröna linser
2
Morot
300
Kycklingbröstfilé
4
Kycklingbuljong
25
Senap
(Innehåller Senap)
1
Kruspersilja
1
Rödlök
1
Vitlöksklyfta
¼
Salt
1
Vatten
Sätt ugnen på 200°C. Koka upp vatten* i en vattenkokare. Skär morötter i stavar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja*, krydda med en nypa salt* och rör om. Placera kycklingen i en skål tillsammans med lite skvätt olja*, dukkah och salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers]. Massera in kryddorna i köttet.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Bryn kycklingen i 2 min på varje sida så den får lite yta. Lägg kycklingen på samma plåt som morötterna och tillaga på översta hyllan i ugnen, 25-30 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Skiva rödlök tunt. Finhacka vitlök. Finhacka persilja (spara lite till garnering). Skölj av linserna i en sil under kallt vatten*. Lös upp kycklingbuljongen i vattnet* (se mängd i ingredienslistan) du har kokat upp.
Hetta upp en skvätt olja* i samma stekpanna som tidigare på medelhög värme och fräs rödlök i 5 min. Tillsätt vitlök och fräs i 1 min till. Sänk värmen och tillsätt buljongen, linser, crème fraiche, persilja och senap [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers]. Låt sjuda tills såsen har tjocknat något, 2-4 min. Smaka av och krydda med salt*, peppar* och senap efter smak.
Ta ut kycklingen och morötterna ur ugnen så snart de är klara. Låt kycklingen vila ett par min på en skärbräda. Skiva sedan varje filé i sex stycken jämnstora bitar.
Fördela de krämiga linserna i djupa tallrikar och toppa med dukkahkycklingen. Strö över resterande persilja.