Följ karavanen av livsnjutare runt egyptiska pyramider av dukkahkyckling i en öken av krämiga linser där den enda nederbörden är din vattnande mun. Stanna till vid en oas av rostade morötter och låt magen vila, men var på din vakt - den här måltiden är så vacker att du kommer tro det är en hägring.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
75
Crème fraiche
2
Morot
15
Dukkah-njuta
(Innehåller Sesam, Senap)
300
Kycklingbröstfilé
4
Kycklingbuljong
1
Röda linser
25
Senap
(Innehåller Senap)
1
Kruspersilja
1
Rödlök
1
Vitlöksklyfta
¼
Salt
1
Vatten
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Koka upp vatten* i en vattenkokare. Skär morötter (oskalade) i stavar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja*, krydda med en nypa salt* och pepper*. Rosta i ugnen i 20-25 min.
Skiva rödlök tunt medan morötterna rostas. Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka persilja. Skölj av linserna i en sil under kallt vatten. Lös upp buljongen i vattnet* (se mängd i ingredienslistan) du har kokat upp. Placera kycklingen i en skål tillsammans med en skvätt olivolja*, dukkah och salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers]. Massera in kryddorna i köttet.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme när morötterna har 15 min kvar av tillagningstiden. Bryn kycklingen i 2 min på varje sida så den får lite yta. För över kycklingen på samma plåt som morötterna och tillaga i 12-15 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdig när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på medelhög värme och fräs rödlök i 4-5 min. Tillsätt vitlök och fräs i 1 min. Tillsätt buljongen och sjud på medelvärme i 2-3 min, eller tills reducerad med hälften. Tillsätt linser, crème fraiche [1/2 paket, 2 pers] och senap [1 tsk, 2 pers | 2 tsk, 4 pers]. Sjud i 1-2 min, eller tills uppvärmd och krämig. Smaksätt med hälften av persiljan, salt*, peppar* och senap efter smak.
Ta ut kycklingen och morötterna ur ugnen så snart de är klara. Låt kycklingen vila ett par min på en skärbräda och skär den sedan i jämna skivor.
Fördela de krämiga linserna i djupa tallrikar och toppa med morötter och dukkahkycklingen. Strö över persilja.