Den kulinariska resan går till Mexico, och bjuder på en fantastisk fajitabowl med massor av spännande ingredienser. Tacokryddad kyckling steker vi med paprika och lime. Samtidigt kokar vi bulgur som vi blandar med majs, och mixar ihop ett härligt avokadomos med vitlök. Vi serverar alla dessa läckerheter med spröda tortillachips, perfekta att dippa med!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Paprika
300
Strimlad kycklinglårfilé, taco marinerat
75
Tortillachips
(Kan innehålla Mjölk)
1
Majs
85
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
1
Jalapeno
1
Avokado
1
Ekologisk lime
4
Grönsaksbuljong
½
Vitlöksklyfta
0.3
Vatten (steg 4)
4
Vatten (steg 1)
Koka upp en kastrull med vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och grönsaksbuljong, och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.
Skär paprika i tunna strimlor. Häll av majs. Skiva jalapeño tunt. Skär lime i klyftor.
Hetta upp en stor torr stekpanna på hög värme. Stek majs i 3-4 min, eller tills den börjar få färg. Smaka av med en nypa salt* och peppar* och överför till en skål.
Hetta upp en skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 3-4 min. Tillsätt paprika och stek i ytterligare 2-3 min. Tillsätt vatten* [2 msk | 4 msk] och en skvätt limejuice. Stek i 2-3 min, eller tills kycklingen är genomstekt och paprikan är mjuk. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2 pers]. Halvera avokado, kärna ur och gröp ur med en sked. Mosa avokado och vitlök lätt i en skål. Rör i en skvätt limejuice och en generös nypa salt* och peppar*. Blanda majs med färdig bulgur.
Lägg upp majsbulgur, tacokyckling och mosad avokado i skålar. Garnera med jalapeño. Servera med limeklyftor och tortillachips vid sidan av.