Har du aldrig gjort falafel själv? Du behöver inte vara orolig, vi har förberett dem, så du behöver bara steka dem. Så kan du ägna lite extra tid åt den härliga salladen som får spänst av tomat, gurka, rödlök och citron, och vacker färg av persilja. Vi serverar falafal och sallad i tunnbröd, och så toppar vi med en krämig, hemlagad tzatsiki.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½
Rödlök
250
Falafel
1
Gurka
1
Citron
½
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
20
Sriracha
½
Vitlöksklyfta
2
Tomat
2
Tunnbröd
1
Bladpersilja
1
Sallad
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär rödlök [1/2 st, 2P] i tunna skivor. Tärna tomat och hälften av gurkan i 1 cm stora bitar. Riv resterande gurka och pressa ur så mycket vätska som möjligt. Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P]. Dela citron i klyftor. Grovhacka persilja.
Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P], riven gurka och vitlök i en liten skål. Smaka av med salt* och peppar*.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek falafel i 2-3 min på varje sida eller tills krispiga och uppvärmda.
Blanda tomat, hackad gurka, rödlök, persilja, en generös skvätt citronjuice och en skvätt olivolja* i en skål. Smaka av med salt* och peppar*.
Riv av salladsblad. Packa in tunnbröd i folie och värm i ugnen i 2-3 min.
Lägg upp salladsblad, falafel, gurksallad, tzatziki och sriracha på tunnbröden, och rulla ihop. Servera resterande sallad vid sidan av.