topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fläskkött

Fläskkött

med asiatisk woksås, grönsaksris och jordnötter

Mört fläskkött får fantastisk smak när det steks med asiatisk woksås. Serveras med grönsaksris med pak choi och morot, och toppas med jordnötter och citronklyftor.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Snabb
Allergener:
Gluten
Sulfiter
Vete
Sesam
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

20

Jordnötter

300

Fläskkotlett hel

1

Vitlöksklyfta

100

Basmatiris

2

Morot

200

Pak choi

75

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

1

Koriander

1

Ekologisk lime

Ingår inte i din leverans

2

Vatten (steg 1)

Smör (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)248 kcal
Energi (kJ)1036 kJ
Fett9.68 g
varav mättat4.1 g
Kolhydrater9.9 g
varav socker9 g
Protein31.09 g
Salt1.6 g

Instruktioner

Koka ris
1

Finhacka (eller pressa) vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* och en generös klick smör* i en stor kastrull på medelhög värme. Stek vitlök i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [2 dl | 4 dl], och en nypa salt* och koka upp. Koka på låg värme under lock i 10 min. Ta kastrullen av värme och låt vila under lock i 10 min. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered råvaror
2

Skär pak choi i tunna skivor. Riv morot. Dela lime i klyftor. Skär fläskkött i 3 cm stora bitar på en separat skärbräda.

Stek grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek pak choi och morot i 3-4 min, och för sedan över i en skål.

Stek fläskkött
4

Stek fläskkött och asiatisk woksås i 3-4 min. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa. 

Blanda grönsaksris
5

Grovhacka jordnötter och koriander. Blanda ris, pak choi och morot i en skål.

Servera
6

Servera ris och fläskkött på tallrikar, och toppa med asiatisk woksås, jordnötter och koriander. Servera limeklyftor vid sidan av.