Mört fläskkött får fantastisk smak när det steks med asiatisk woksås. Serveras med grönsaksris med pak choi och morot, och toppas med jordnötter och citronklyftor.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
20
Jordnötter
300
Fläskkotlett hel
1
Vitlöksklyfta
100
Basmatiris
2
Morot
200
Pak choi
75
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
1
Koriander
1
Ekologisk lime
2
Vatten (steg 1)
Smör (steg 1)
Finhacka (eller pressa) vitlök. Hetta upp en skvätt olivolja* och en generös klick smör* i en stor kastrull på medelhög värme. Stek vitlök i 1-2 min. Tillsätt ris, vatten* [2 dl | 4 dl], och en nypa salt* och koka upp. Koka på låg värme under lock i 10 min. Ta kastrullen av värme och låt vila under lock i 10 min. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skär pak choi i tunna skivor. Riv morot. Dela lime i klyftor. Skär fläskkött i 3 cm stora bitar på en separat skärbräda.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek pak choi och morot i 3-4 min, och för sedan över i en skål.
Stek fläskkött och asiatisk woksås i 3-4 min. VIKTIGT: Köttet är färdiglagad när det är genomstekt och utan inslag av rosa.
Grovhacka jordnötter och koriander. Blanda ris, pak choi och morot i en skål.
Servera ris och fläskkött på tallrikar, och toppa med asiatisk woksås, jordnötter och koriander. Servera limeklyftor vid sidan av.