Allt som är krämigt gillar vi. Ikväll frestar vi med kött, morot och vitlök som vi steker och blandar med en ljuvlig kokossås med laksa-kryddor, chili, pak choi och lime. Perfekt tillbehör är fluffigt jasminris, som ser till att inget av den ljuvliga såsen går till spillo.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Fläskkotlett hel
200
Kokosmjölk
8
Ga-Laksa
150
Jasminris
1
Morot
1
Vitlöksklyfta
1
Pak choi
½
Lime
1
Salladslök
½
Röd chili
½
Salt (steg 1)
3
Vatten (steg 1)
½
Salt (steg 4)
1
Olivolja (steg 3)
½
Socker (steg 4)
½
Vatten (steg 4)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Under tiden, skär morot (oskalad) i tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Grovhacka pak choi.
Halvera chili [½ st, 2P] på längden, kärna ur och skär i tunna skivor.
Skär kött i 2 cm strimlor på en separat skärbräda, och krydda med salt.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på hög värme.
Stek kött i 3-4 min, tills brynt och genomstekt.
Tillsätt morot, vitlök, Ga-Laksa och hälften av chilin och stek i ytterligare 2-3 min.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Sänk till medelhög värme och rör i kokosmjölk, vatten [1/2 dl | 1 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar. Sjud i 2-3 min, tills krämig.
Tillsätt pak choi och sjud i 1 min, tills den har mjuknat.
Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Smaksätt såsen med en skvätt limejuice.
Lägg upp ris i skålar och toppa med fläskstrimlor i krämig kokossås med pak choi.
Strö över resterande chili och pressa över juice från resterande limeklyftor.