Burgare smakar alltid gott, och givetvis är det roligt att variera lite, så här bjuder vi på ett spännande recept på fransk-inspirerade burgare. Våra innovativa burgare bygger vi med sprödstekta nötfärsbiffar, krämig bearnaisesås, picklad rödlök och färsk spenat. Vi serverar våra fantastiska burgare med hemmagjorda pommes och en krispig päronsallad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2 st
Rödlök
2 st
Päron
250 g
Nötfärs
100 g
Bearnaisesås
(Innehåller Mjölk)
2 st
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
30 g
Spenat
(Kan innehålla Selleri)
500 g
Potatis
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 2)
3 tsk
Socker (steg 2)
4 msk
Vatten* (steg 2)
1 st
Ägg (steg 3)
1 tsk
Salt (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 5)
Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft.
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk I 1 tsk] och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25-30 min, tills gyllene.
Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek rödlök under omrörning tills mjuk, 5-6 min.
Rör i vatten [4 msk | 8 msk], socker [3 tsk | 6 tsk], en nypa salt och peppar. Stek tills karamelliserad, 3-5 min, och lägg sedan över i en liten skål.
Blanda nötfärs, ägg [1 st | 2 st], salt [1 tsk | 2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.
Forma färsen till biffar (1 per person) - gör dem något större än bröden.
Torka försiktigt ur stekpannan och hetta sedan upp en skvätt olivolja på medelhög värme.
Stek biffar i 4-5 min per sida, eller tills precis genomstekta. Ställ åt sidan.
VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.
Dela briochebröd på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 3-4 min, tills genomvarma.
Under tiden, skär päron i skivor och skölj spenat.
Hetta upp bearnaisesås i samma stekpanna på medelhög värme tills genomvarm, 1-2 min.
Blanda spenat (spara lite till burgarna), päron, olivolja [1/2 msk I 1 msk], en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
Fyll briochebröd med biff, bearnaisesås, karamelliserad lök och spenat.
Servera med pommes och päronsallad.