topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frasiga ostnuggets

Frasiga ostnuggets

med ananas-coleslaw och srirachamajonnäs

Har du barn som älskar ost och nuggets? Då ska du absolut presentera dem för detta fantastiska recept som kombinerar favoriterna. Underbart krispiga ostnuggets med grillost serveras med lika krispiga hemgjorda pommes. Spännande tillbehör är en både söt och syrlig ananas-coleslaw med aioli, gräslök, och citronsaft, och spicy srirachamajonnäs.

Taggar:
Vegetarisk
Enkel
Allergener:
Mjölk
Sulfiter
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

1

Vitlöksklyfta

50

Ananas

1

Gräslök

1

Grillost

(Innehåller Mjölk)

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

50

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

150

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

1

Morot

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

½

Citron

50

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 3)

½

Vetemjöl (steg 3)

1

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1064 kcal
Energi (kJ)4450 kJ
Fett63.7 g
varav mättat25.8 g
Kolhydrater81.8 g
varav socker17.2 g
Protein39.1 g
Salt4.1 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Gör pommes
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i 25-35 minuter, tills gyllene. 

Förbered frukt och grönt
2

Finhacka eller pressa vitlök.

Skala och skär ananas i små bitar.

Finhacka gräslök.

Halvera citron [½ st, 2P]. 

Riv morot (oskalad).

Tärna grillost i 3x3 cm stora bitar (4 per person). 

Panera ost
3

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en djup tallrik. 

Blanda panko, Ay Cajun-ba och en generös nypa peppar i en ny djup tallrik. 

Lägg vetemjöl [½ dl | 1 dl] i en tredje djup tallrik. 

Panera grillost först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.

Rosta ostnuggets
4

Placera ostnuggets på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja [1 msk | 2 msk].

Rosta i ugnen i 10 min, eller tills gyllene.

Blanda ananas-coleslaw
5

Under tiden, blanda salladsmix, morot, ananas, aioli, gräslök, en generös skvätt citronsaft, och en skvätt vatten i en stor skål. Krydda med en nypa salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp ostnuggets, ananas-coleslaw och pommes på tallrikar. 

Servera med srirachamajonnäs.