Gruyèrerisotto och smörstekt purjolök
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gruyèrerisotto och smörstekt purjolök

Gruyèrerisotto och smörstekt purjolök

med rostade pinjenötter och persilja

Vi kan bara beskriva denna underbara risotto med gruyère och karamelliserad lök på ett sätt – kolossalt krämig! Med smörstekt purjolök, rostade pinejnötter och färsk persilja på toppen blir det en riktig pangmiddag.

Allergener:
Sulfiter
Soja
Selleri
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

2 st

Lök

24 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

150 g

Risottoris

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

50 g

Riven gruyère

(Innehåller Mjölk)

1 st

Purjolök

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör till risotto

6 dl

Vatten till risotto

¼ tsk

Salt till risotto

½ msk

Olja till karamelliserad lök

½ tsk

Socker till karamelliserad lök

2 msk

Vatten till karamelliserad lök

¼ tsk

Salt till karamelliserad lök

½ msk

Olja till stekning

2 msk

Smör till purjolök

1 msk

Vatten till purjolök

¼ tsk

Salt till grönsaker

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4087 kJ
Energi (kcal)977 kcal
Fett62.6 g
varav mättat37.2 g
Kolhydrater82.4 g
varav socker15.2 g
Protein22 g
Salt4.8 g

Instruktioner

Laga risotto
1

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en liten skål.

Smält smör i samma stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt ris och fräs i 1–2 min, eller tills lätt genomskinligt. Tillsätt worcestershiresås, vatten, grönsaksbuljong, matlagningsgrädde och salt och koka upp. Sänk till medelvärme och sjud under regelbunden omrörning i 18–22 min, eller till buljongen är absorberad och riset är ”al dente”.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om risotton verkar torr.

Karamellisera lök
2

Under tiden, halvera och skär lök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja på medelvärme i en ny stor stekpanna.

Stek lök i 5–6 min, eller tills mjuk.

Tillsätt balsamvinäger, vatten, socker och salt. Rör om och stek i 3–5 min, eller tills karamelliserad. Vänd ner i risotto.

Stek purjolök
3

Halvera och skär purjolök i 2 cm tjocka skivor.

Hetta upp olivolja på medelvärme i stekpannan som användes till löken (torka ur den först).

Placera ut purjolök i ett lager i pannan. Stek i 2–3 min, eller tills brynt. Tillsätt smör, vatten och salt. Stek under lock i ytterligare 3–4 min, eller tills prujolöken är mjuk.

Hacka persilja
4

Under tiden, finhacka persilja.

Tillsätt ost
5

Ta av färdig risotto från värme och rör ner finriven ost och gruyère.

Krydda med en nypa salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp risotto i skålar och toppa med purjolök.

Garnera med persilja och pinjenötter.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image