Fylld portobello
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Fylld portobello

Fylld portobello

med rödbets- och sötpotatissallad

Ikväll överraskar vi med ett otraditionellt recept, som säkert kommer att uppskattas av alla som vågar smaka! De pampiga portobello-svamparna bakas hela i ugnen, med en ljuvlig fyllning med vitlök och knaprig panko. Samtidigt rostar vi rotfrukter som vi sen blandar med rucola & apelsin i en fräsch och matig sallad, som vi toppar med rostade valnötter och krämig aioli!

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

300

Portabello

30

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Rödbeta

40

Rucola

1

Apelsin

20

Valnötter

450

Sötpotatis

1

Vitlöksklyfta

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)521 kcal
Energi (kJ)2182 kJ
Fett20.3 g
varav mättat1.8 g
Kolhydrater70.3 g
varav socker19.5 g
Protein14.9 g
Salt0.5 g

Instruktioner

Rosta sötpotatis & rödbeta
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna (oskalad) sötpotatis och rödbeta i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i mitten av ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Blanda vitlökspanko
2

Finhacka vitlök. Blanda vitlök, panko och en generös skvätt olivolja* i en liten skål. Krydda med en nypa salt* och en generös nypa peppar*.

Baka portobello
3

Placera svamp på en ny plåt med bakpapper. Ringla över olivolja* (se till att svamparna blir täckta med olja). Toppa varje svamp med vitlökspanko, och baka i toppen av ugnen i 20-25 min, eller tills pankon är gyllene och krispig.

Rosta valnötter
4

Hetta upp en liten stekpanna på hög värme. Stek valnötter i 2-3 min, eller tills lättrostade. Överför till en skärbräda och grovhacka. Skala apelsin och skär i smala klyftor.

Förbered sallad
5

Skölj rucola. Blanda rucola, apelsin, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Tillsätt rostade rotfrukter och blanda precis innan det ska serveras.

Servera
6

Lägg upp fylld portobello och rödbets- och sötpotatissallad i skålar. Garnera med valnötter och servera med aioli.