Ikväll överraskar vi med ett otraditionellt recept, som säkert kommer att uppskattas av alla som vågar smaka! De pampiga portobello-svamparna bakas hela i ugnen, med en ljuvlig fyllning med vitlök och knaprig panko. Samtidigt rostar vi rotfrukter som vi sen blandar med rucola & apelsin i en fräsch och matig sallad, som vi toppar med rostade valnötter och krämig aioli!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Portabello
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Rödbeta
40
Rucola
1
Apelsin
20
Valnötter
450
Sötpotatis
1
Vitlöksklyfta
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna (oskalad) sötpotatis och rödbeta i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i mitten av ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.
Finhacka vitlök. Blanda vitlök, panko och en generös skvätt olivolja* i en liten skål. Krydda med en nypa salt* och en generös nypa peppar*.
Placera svamp på en ny plåt med bakpapper. Ringla över olivolja* (se till att svamparna blir täckta med olja). Toppa varje svamp med vitlökspanko, och baka i toppen av ugnen i 20-25 min, eller tills pankon är gyllene och krispig.
Hetta upp en liten stekpanna på hög värme. Stek valnötter i 2-3 min, eller tills lättrostade. Överför till en skärbräda och grovhacka. Skala apelsin och skär i smala klyftor.
Skölj rucola. Blanda rucola, apelsin, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Tillsätt rostade rotfrukter och blanda precis innan det ska serveras.
Lägg upp fylld portobello och rödbets- och sötpotatissallad i skålar. Garnera med valnötter och servera med aioli.