Glaserad svamp och broccoli
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Glaserad svamp och broccoli

Glaserad svamp och broccoli

med picklade rädisor och vitlöksris

Ikväll skämmer vi bort alla svampälskare med dubbelt upp på svamp! Kvällen recept innehåller nämligen både champinjoner och ostronskivling, som vi steker och glaserar med ingefära och asiatisk woksås. Vi serverar vår glaserade svamp med stekt broccoli, picklade rädisor och krämigt vitlöksris.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Vegetarisk
Plantbaserat
Allergener:
Sulfiter
Gluten
Vete
Sesam
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Basmatiris

75 g

Rädisor

25 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

250 g

Broccoli

200 g

Champinjoner

100 g

Ostronskivling

1 st

Salladslök

½ st

Ingefära

75 g

Asiatisk woksås

(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

2 tsk

Socker (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 4)

1 dl

Vatten (steg 5)

¼ tsk

Socker (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2059 kJ
Energi (kcal)492 kcal
Fett7.8 g
varav mättat2.9 g
Kolhydrater81 g
varav socker19.9 g
Protein17.7 g
Salt4.7 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Koka vitlöksris
1

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp smör* [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 30 sek. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt ris, och salt* [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Pickla rädisa
2

Skiva rädisor tunt. Blanda rädisor, vitvinsvinäger, socker* [2 tsk | 4 tsk] och en nypa salt* i en liten skål. Tillsätt vatten* tills rädisorna är täckta. Ställ åt sidan tills servering, rör om då och då.

Förbered råvaror
3

Skär broccoli i små buketter och stjälk i 1 cm stora bitar (skala stjälk först vid behov). Skär champinjoneri kvartar. Skär ostronskivling i tunna skivor. Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna. Riv ingefära (oskalad) [1/2 st, 2P] fint.

Stek grönsaker
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs broccoli i 2-3 min, eller tills den börjar mjukna. Tillsätt en skvätt vatten* för att framskynda tillagningsprocessen. Höj till hög värme och tillsätt svamp. Tillsätt extra olivolja* vid behov. Stek tills svamp är brynt och broccoli är mjuk, 2-3 min. Tillsätt vit salladslök, ingefära och hälften av sesamfröna och stek i 1-2 min. Krydda med salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar*.

Tillsätt asiatisk woksås
5

Rör i asiatisk woksås, vatten* [1 dl | 2 dl], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och socker* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Ta av stekpannan från värme. Häll av lag från rädisor. Fluffa upp ris med en gaffel.

 

Servera
6

Lägg upp vitlöksris i skålar. Toppa med stekta grönsaker och picklade rädisor. Garnera med resterande sesamfrön och grön salladslök.