Ikväll skämmer vi bort alla svampälskare med dubbelt upp på svamp! Kvällen recept innehåller nämligen både champinjoner och ostronskivling, som vi steker och glaserar med ingefära och asiatisk woksås. Vi serverar vår glaserade svamp med stekt broccoli, picklade rädisor och krämigt vitlöksris.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Vitlöksklyfta
150 g
Basmatiris
75 g
Rädisor
25 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
250 g
Broccoli
200 g
Champinjoner
100 g
Ostronskivling
1 st
Salladslök
½ st
Ingefära
75 g
Asiatisk woksås
(Innehåller Gluten, Sulfiter, Vete, Sesam, Soja)
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
½ msk
Smör (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
2 tsk
Socker (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 4)
1 dl
Vatten (steg 5)
¼ tsk
Socker (steg 5)
¼ tsk
Salt (steg 5)
Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp smör* [½ msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Fräs vitlök i 30 sek. Tillsätt vatten* [3 dl | 6 dl] och koka upp. Tillsätt ris, och salt* [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min. Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet har absorberats. TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Skiva rädisor tunt. Blanda rädisor, vitvinsvinäger, socker* [2 tsk | 4 tsk] och en nypa salt* i en liten skål. Tillsätt vatten* tills rädisorna är täckta. Ställ åt sidan tills servering, rör om då och då.
Skär broccoli i små buketter och stjälk i 1 cm stora bitar (skala stjälk först vid behov). Skär champinjoneri kvartar. Skär ostronskivling i tunna skivor. Skär salladslök i tunna skivor, dela upp de vita och de gröna. Riv ingefära (oskalad) [1/2 st, 2P] fint.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs broccoli i 2-3 min, eller tills den börjar mjukna. Tillsätt en skvätt vatten* för att framskynda tillagningsprocessen. Höj till hög värme och tillsätt svamp. Tillsätt extra olivolja* vid behov. Stek tills svamp är brynt och broccoli är mjuk, 2-3 min. Tillsätt vit salladslök, ingefära och hälften av sesamfröna och stek i 1-2 min. Krydda med salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar*.
Rör i asiatisk woksås, vatten* [1 dl | 2 dl], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och socker* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Ta av stekpannan från värme. Häll av lag från rädisor. Fluffa upp ris med en gaffel.
Lägg upp vitlöksris i skålar. Toppa med stekta grönsaker och picklade rädisor. Garnera med resterande sesamfrön och grön salladslök.