Goan Xacuti är ett currypulver med ursprung från Goa i Indien som ger massor av smak. Här använder vi det i ett smarrigt vegorecept som du svänger ihop på nolltid. Vi steker vegostrimlor gyllene tillsammans med vår kryddmix och rödlök och vänder i sojasås och sweet chilisås. Vi serverar vegostrimlorna på en bädd av fluffigt ris tillsammans med en asiatisk slaw med kålrabbi och srirachamajonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Vegansk kebab
(Innehåller Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)
40 g
Sweet chilisås
½ g
Chiliflakes
4 g
Goan Xacuti
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
1 st
Rödlök
150 g
Strimlad salladsmix
½ st
Kålrabbi, vit
150 g
Jasminris
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
10 g
Sriracha
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Vatten* (steg 2)
½ tsk
Salt (steg 2)
1 msk
Olivolja (steg 3)
2 msk
Vatten (steg 3)
Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta sedan av kastrullen från värme.
Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.
Skala och skär kålrabbi [1/2 st, 2P] i 1/2 cm tunna stavar.
Blanda kålrabbi, salladsmix, sriracha [1/2 paket, 2P], majonnäs, vatten [1 msk | 2 msk] och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i en stor skål och ställ åt sidan.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek vegansk kebab och rödlök i 3–4 min, eller tills brynta.
Tillsätt Goan Xacuti och chiliflakes [1/2 paket, 2P] och stek i 30 sek, tills väldoftande.
Tillsätt sojasås, sweet chilisås och vatten [2 msk | 4 msk] och vänd runt tills vegansk kebab är täckt.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp ris i skålar och toppa med vegansk kebab och asiatisk slaw.