Öppna slussarna till ditt hem och låt den vackra gråsejen simma slalom mellan rostad potatis och zucchini genom en flod av krämig tomatsås. Använd din djupaste tallrik så att du får med alla godsaker och nyttigheter som döljer sig under den gräddiga ytan.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Matlagningsgrädde
(Innehåller Mjölk)
1
Schalottenlök
500
Potatis
1
Zucchini
1
Vitlöksklyfta
1
Tomat
1
Bladpersilja
250
Gråsej
Sätt ugnen på 220°C. Tärna potatisen i 1 cm stora bitar. Tärna zucchini i 2 cm stora bitar. Placera potatis och zucchini på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja* och krydda med salt* och peppar*. Blanda och rosta tills möra, 20-25 min. TIPS: Skalning av potatisen är valfritt, men ta och ge dem en ordentlig skrubb om du behåller det på!
Finhacka vitlök, schalottenlök och persilja. Hacka tomat.
Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök, schalottenlök och tomat tills löken mjuknat, 2-3 min.
Tillsätt matlagningsgrädde och persilja i stekpannan. Låt sjuda i 2-3 min. Krydda med salt* och peppar*.
Lägg gråsej i pannan. Låt sjuda på medel- till låg värme i 4 min. Vänd sedan fisken och låt sjuda i ytterligare 4 min. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt.
Servera gråsej med rostade grönsaker i djupa tallrikar, så att du enkelt kommer åt all gräddig tomatsås!