Grekisk nötfärsmoussaka
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grekisk nötfärsmoussaka

Grekisk nötfärsmoussaka

med rostad aubergine och färsk morotssallad

Ikväll går den kulinariska resan till Grekland, och vi frestar med en ljuvlig nötfärsmoussaka med lök, zucchini och rostad aubergine. Vi toppar vår moussaka med crème fraiche och ost, och serverar den med en fräsch morotssallad med persilja.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Glutenfri
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Aubergine

250 g

Nötfärs

½ st

Zucchini

1 st

Rödlök

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Medelhavets Pärla

4 g

Kycklingbuljong

1 paket

Krossade tomater

½ paket

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

2 st

Morot

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

½ tsk

Socker (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2365 kJ
Energi (kcal)565 kcal
Fett32.1 g
varav mättat15.9 g
Kolhydrater27.4 g
varav socker33.9 g
Protein35.4 g
Salt2.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Ugnsform

Instruktioner

Rosta aubergine
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ansa aubergine, skär i 1 cm skivor, och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en stor skvätt olivolja* och krydda med salt*. Rosta tills mjuk och lätt gyllene, 10-12 min, vänd efter halva tiden.

Stek nötfärs
2

Hetta upp olivolja* [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek nötfärs i 3-4 min, eller tills brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked. Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm stora bitar. Tärna lök i 1 cm stora bitar. Pressa eller riv vitlök fint. VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är genomstekt och utan inslag av rosa.

Tillsätt lök och zucchini
3

Tillsätt lök och zucchini till stekpannan med nötfärs och stek tills mjuka, 3-4 min. Krydda med salt* och peppar*. Tillsätt vitlök, Medelhavets Pärla och kycklingbuljong, och stek tills vitlök är väldoftande, 30 sek. Rör i krossade tomater, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och socker* [1/2 tsk | 1 tsk], och sjud i ytterligare 1 min.

Gratinera moussaka
4

Överför hälften av nötfärsmixen till en ugnsform. Toppa med rostad aubergine och sen med resterande nötfärsmix. Bre på crème fraiche [1/2 paket, 2P] och strö över riven hårdost. Gratinera tills toppingen bubblar och osten är gyllene, 10-15 min.

Gör morotssallad
5

Skär morot i långa band med en potatisskalare. Grovhacka persiljeblad. Blanda morot och persilja i en medelstor skål och krydda med salt* och peppar*. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*.

Servera
6

Lägg upp moussaka i skålar och servera med morotssallad.