topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Grekisk sallad

Grekisk sallad

med salladsost, kikärtor och vitlöksbröd

Slå dig till bords i kvällssolen och avnjut denna matiga och fräscha grekiska sallad. I detta recept har vår kock Pernille gett denna älskade klassiker en twist och serverar salladen med rostade kikärtor kryddade med underbart aromatisk oregano och lagom tuggmotstånd i form av solroskärnor. De färska grönsakerna är skurna i lagom stora munsbitar, den smulade salladsosten ger fin sälta och den nygjorda tzatzikin ger en uppskattad kick. Sätt härnäst tänderna i en nybakad vitlöksbaguette och dröm dig bort till soliga äventyr.

Taggar:
Vegetarisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

75

Salladsmix

½

Baguette

2

Vitlöksklyfta

½

Rödlök

1

Kikärtor

1

Kruspersilja

1

Zucchini

1

Tomat

20

Solroskärnor

2

Oregano

1

Gurka, piccolo

Gurka

75

Gräddfil

150

Grekisk salladsost

Ingår inte i din leverans

1.33

Smör

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)257 kcal
Energi (kJ)1075 kJ
Fett16.69 g
varav mättat6.3 g
Kolhydrater14.2 g
varav socker1 g
Protein9.16 g
Salt0.4 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Sätt ugnen på 200°C. Ställ smöret* på köksbänken så att det blir rumstemperat. Skär baguette [1/2 st, 2 pers] i ca 3 cm breda skivor. Finhacka vitlök. Skiva rödlök [1/2 st, 2 pers] tunt. Skölj kikärtorna under kallt vatten. Finhacka persilja. Grovhacka tomat.Riv zucchini i tunna remsor med en grönsaksskalare. 

Ugnsrosta vitlöksbröd
2

Blanda smör*, hälften av vitlöken, en nypa salt* och peppar* i en skål med en gaffel. Bre vitlökssmöret på båda sidor av brödskivorna och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Häll solrosfrön vid sidan av brödet och rosta i ugnen i 8-10 min, eller tills gyllene.

Rosta kikärtor
3

Hetta upp en generös skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kikärtor, oregano, en nypa salt* och peppar*. Stek i 4-5 min, rör om regeulbundet, tills kikärtorna fått en krispig gyllene yta.

Blanda tzatziki
4

Riv gurka medan kikärtorna steks. Pressa ur vätskan ur gurkstrimlorna genom en sil. Blanda gurka, gräddfil [1/2 burk, 2 pers] och resterande vitlök i en skål. Krydda med en nypa salt* och peppar* och ställ tzatzikin åt sidan till servering.

Förbered sallad
5

Blanda kikärtor, zucchinistrimlor, tomater, rödlök och salladsmix i en salladsskål. Ringla över olivolja* och krydda med en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Fördela den grekiska salladen med kikärtor mellan era tallrikar. Smula över salladsost, persilja och rostade solrosfrön. Servera med tzatziki och vitlöksbröd vid sidan av.