Ikväll svänger vi ihop en fräsch grekisk sallad med potatis, paprika, körsbärstomater och gemsallad. Den goda salladen toppar vi med grekisk salladsost och krämig vitlöksyoghurt!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400
Småpotatis
2
Vitlöksklyfta
1
Torkad oregano
1
Torkad timjan
1
Paprika, grön
1
Paprika
½
Rödlök
125
Körsbärstomater
1
Sallad
½
Ekologisk citron
1
Bladpersilja
100
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
2
Vatten (steg 3)
1
Olivolja (steg 3)
1
Socker (steg 3)
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Dela potatis (oskalad) på längden. Placera en oskalad vitlöksklyfta [1 st | 1 st] och potatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med salt* och peppar*, oregano, timjan och lite olivolja*. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene.
Riv citronzest och halvera citron. Finhacka resterande vitlök.
Blanda vatten* [2 msk | 4 msk], olivolja* [1 msk | 2 msk], hackad vitlök, citronjuice [1/2 st, 2P], citronzest [1 tsk | 2 tsk], socker* [1 tsk | 2 tsk], och en nypa salt* i en liten skål.
Kärna ur och skär paprika i tunna strimlor. Skiva rödlök [1/2 st, 2P] tunt. Halvera körsbärstomater. Grovhacka gemsallad på längden. Finhacka persilja. Blanda grönsakerna i en stor skål (spara lite persilja till garnering). Krydda med salt* och peppar*.
Kläm ut den rostade vitlöken ur skalet och mosa den tillsammans med yoghurt i en liten skål. Krydda med salt* och peppar*. Blanda citrondressing med den färdigrostade potatis på plåten. Tillsätt sen potatis i salladen och blanda försiktigt.
Lägg upp grekisk sallad i skålar. Smula över grekisk salladsost. Garnera med resterande persilja och servera med vitlöksyoghurt.