Ikväll går den kulinariska resan till Grekland, och vi lagar underbara blandfärstacos. Vi steker blandfärs och kalamataoliver som blixtsnabbt får medelhavssmak av vår kryddblandning som vi kallar för Medelhavets Pärla. Vi bygger våra krispiga blandfärstacos med kål, rödlök, blandfärs, tomat och en svalkande vitlöksyoghurt!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Blandfärs
40
Kalamataoliver
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1
Tomat
½
Rödlök
4
Medelhavets Pärla
4
Köttbuljong
8
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
150
Strimlad salladsmix
(Kan innehålla Selleri)
½
Vitlöksklyfta
Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft om du inte äger en mikrovågsugn. Skiva rödlök [1/2 st, 2P] tunt. Grovhacka tomat. Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P]. Grovhacka oliver.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek blandfärs i 4-5 min, eller tills det är brynt. Bryt upp eventuella klumpar med en träsked. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är genomstekt och utan inslag av rosa.
Blanda yoghurt, vitlök, en nypa salt* och peppar* i en liten skål. TIPS: Använd mindre vitlök om inte alla gillar det.
Om du använder mikrovågsugn, placera tortillas på en tallrik och värm upp dem i 30-60 sek. Om du använder ugnen, vik in tortillas i aluminiumfolie och värm upp i 5 min.
Rör i Medelhavets Pärla, köttbuljong, oliver och en skvätt vatten* i stekpannan. Stek i 1 min, och smaka sen av med en generös nypa salt* och peppar*. TIPS: Servera oliver vid sidan av om inte alla gillar dem!
Sätt fram alla ingredienser på bordet. Bygg tacos med tortillas, salladsmix, köttfärs, tomat och rödlök. Ringla över vitlöksyoghurt och servera.