Med bara 6 ingredienser är dessa grekiska keftedes busenkla att göra. I denna variant (keftedes är motsvarigheten till köttbullar på grekiska) satsar vi på nötfärs smaksatt med aromatisk vitlök och citron och trär upp dem på träspett för enkel tillagning. Tillaga dem i ugnen som i receptet eller kör dem på grillen om du känner för det. Medan bulgurn sköter sig själv slänger du i vilket fall snabbt och enkelt ihop en läcker tzatziki med det färgglada tillskottet av morötter. Middagen är serverad på 25 - inte dumt alls, eller hur?
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4
Köttbuljong
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
85
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
2
Vitlöksklyfta
1
Citron
Nötfärs
1
Morot
1
Mynta
75
Gräddfil
1
Tomat
75
Salladsmix
1
Ägg
¼
Salt
3
Vatten
Sätt ugnen på 200°C varmluftsfunktion. Koka upp vatten* (se ingredienslistan) och köttbuljong i en medelstor kastrull. Tillsätt bulgur och låt koka i 2-3 min. Sätt på ett lock, ta av kastrullen från värmen och ställ åt sidan tills maten är redo att serveras.
Finhacka vitlök. Riv citronzest så du får en rejäl nypa, dela sedan citronen i klyftor. Blanda nötfärs, panko, ägg*, salt* [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers], citronzest och hälften av vitlöken i en skål. Forma färsen runt träspetten, det bör bli 3 spett per person. VIKTIGT: Glöm inte att skrubba citronen innan du river zesten.
Lägg spetten på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen i 10-12 min, eller tills de är genomstekta. VIKTIGT: Koftasbiffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Finriv morot. Finhacka mynta (spara lite till garneringen). Blanda gräddfil [1/2 burk, 2 pers], morotsriv, mynta, en skvätt citronjuice och resterande vitlök i en skål. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*. TIPS: Myntan kan lätt ta över, så smaka dig fram till en balans du gillar.
Grovhacka tomat. Blanda tomatbitar, salladsmix, en skvätt olivolja, citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en salladsskål.
Fördela bulgur, koftas och sallad mellan era tallrikar. Servera med en klick morotstzatziki och citronklyftor. Garnera med sparad mynta.